2020 - året det skulle ta av!

2020 var året vi skulle vise våre omgivelser at nå er vi klar for nye steg som fotballklubb. Flere år med fokus på bygg, finansiering og offentlige prosesser som tok alt for mye tid og ressurser skulle være forbi.

Annonse:

Vårt nye hjem Øster Hus Arena sto klart, skinnende i sola, den 13.mars! Et resultat av tusenvis av timer fra alle involverte som gjorde en formidabel innsats. Vi nærmet oss utsolgt stadion, og verden så lys ut. Dessverre ble det ikke slik! 10.mars måtte vi avlyse kampen etter direktiv fra kommuneoverlegen i Sandnes. Da startet utfordringene for Sandnes Ulf og ganske snart så vi også hvilke store konsekvenser dette kom til å bli for samfunnet

Når virkeligheten gikk opp for oss, måtte vi snu oss fort rundt. Vårt nye bilde var stor usikkerhet med bortfall av inntekter og ingen aktivitet på arenaen på kort sikt. Vi satte raskt ned en gruppe som jobbet frem konsekvenser både på kort sikt, og ikke minst hvis dette vil vare over flere måneder. Det ble fort tydelig for oss at vi måtte ta tydelige grep om klubbens drift. Det har vært spekulert i media om spillere og kontrakter. Vi sa fra dag én at her var det én for alle – alle for én. Alle må bidra i dette, og hvis noen vil utnytte en slik situasjon var klubbens holdning at da måtte de bare gjøre det. Klubbens fremtid og våre verdier er viktigere enn enkeltpersoner.

Jeg er veldig takknemlig for at vi har en tydelig styringsstruktur, og sterk involvering fra alle ledd i klubben. Den siste uken har vært krevende, men det oppleves som vi står samlet, selv om vi nå står i en situasjon hvor alle i klubben er permittert. Nøkkelordet tror jeg her er at vi har skapt en felles situasjonsbeskrivelse. Alle har forstått hvorfor disse skritt har vært nødvendig. 

Klubben drives nå med sterkt redusert bemanning. Klubbens spillere driver med egentrening og slik vi kjenner dem passer de selv på å være 100% klar når den tid igjen kommer.
Inntil videre beholdes noen i redusert permittering for å holde hjulene i gang, og ikke minst planlegge for nye bedre tider.

Vi er også en del av et fellesskap som er toppfotballen i Norge. Alle er rammet av denne krisen og må gjøre sine tiltak. Det som alle er unisont enige om er at sesongen 2020 skal spilles, selv om det innebærer spill i desember måned.

Hva lærer vi opp i denne krisen vi er i?
Personlig har jeg sittet i karantene, og nå opplever jeg å bli permittert for første gang i min arbeidskarriere. Er det noe man savner så er det felleskapet, det å være sammen med noen om noe! Fotball er det felleskapet for enkeltpersoner, vennegjengen og ikke minst for samarbeidspartnere som møtes både til nettverkstreff og kamper i løpet av en sesong. 

Vi i Sandnes Ulf tok en beslutning opp i denne utfordrende situasjon om å være med å bidra til felleskapet. I et kortsiktig økonomisk bilde er nok dette ikke den beste beslutning vi har tatt, da vi potensielt mister inntekter, men vi mener at alle bør ta ansvar for det som skjer rundt oss i lokalsamfunnet. Derfor har vi valgt å spille med Hjerte for Sandnes på årets drakt. Vi håper flere ser nytten av å bidra her! 

Til slutt har jeg en oppfordring. Ta vare på hverandre, strekk ut en hånd til de som trenger det både privat og i næringslivet! Og ikke glem, en dag blir omgivelsene vår normalisert igjen og ballen ruller igjen!

Tom Rune Espedal

Annonse fra Obos-ligaen: