Akademiklassifiseringsrapporten 2019: To stjerner til Sandnes Ulf

Vi fikk to stjerner i årets akademiklassifiseringsrapport.

Annonse:

Utviklingsleder Tomi Markovski er fornøyd med resultatet i årets rapport.

- Vi nådde målsetningen med å få to stjerner samtidig hadde vi håpet på en høyere poengsum (85,9). Det har blitt arbeidet hardt for å nå disse stjernene av de som er ansatt i klubben. Vi er et lite trenerteam, men alle som står på for klubben skal ha honnør. Selv om vi fikk to stjerner ved forrige måling så har kravene blitt høyere og vi må derfor hele tiden utvikle oss, sier Markovski.

Klubben har nå fått innspill fra NTF om hvordan vi kan forbedre utviklingsarbeidet.

- Vi skal ta tak i forbedringsområdene og innspillene vi har fått slik at vi står sterkere ved neste klassefisering i 2021. Vi skal fortsatt være gode i samarbeidsmodellen med skole, fotball og naboklubber. Samtidig kan vi spisse våre planer enda mer som vil gi en tydeligere standard på praksisfeltet, sier utviklingslederen.

Markovski understreker at tid er et sentralt element i alt utviklingsarbeid, men at vi allerede nå ser at arbeidet som er gjort høster frukter. 

- Nylig debuterte to av våre spillere på U17-landslaget. I tillegg har også to juniorer skrevet proffkontrakt med klubben nå nylig. Hele fire spillere fra egen ungdomsavdeling har fått spilletid i årets OBOS-liga, sier Markovski og fortsetter:

- Gutter 16 er i A-sluttspillet i den nasjonale serien. Sandnes Ulf 2 har over 50 plussmål og ligger i toppen av 4. divisjon. I tillegg markerer alle lag i Team Sandnes seg positivt i nasjonale tiltak. 

Akademiklassifiseringsrapporten 2019:

  Last ned her:

  Rapporten består av 3 deler:

  1. Bakgrunn og metode
  2. Rikets tilstand
  3. Klubbene

  Se mer om de tre enkeltdelene her.

  De seneste årene har norsk fotball tatt kvantesprang på mange viktige områder. Både i bredde og topp jobbes det godt for at alle som er involvert i fotballen skal oppleve mestring, glede, vennskap og tilhørighet til vår fantastiske familie.

  Toppklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen har i fellesskap  identifisert utvikling av talenter som en av de viktigste faktorene for på lang sikt ha et sportslig produkt som både engasjerer, underholder og har høy kvalitet. Med dette som grunntanke har man med internasjonale referanser som utgangspunkt startet den møysommelige jobben med å etablere unike utviklingsmiljøer ute i klubb. Det er gjort betydelige økonomiske investeringer for å løfte talentarbeidet, fremgang er som kjent sjelden helt gratis. Gjennom et svært godt samarbeid med NFF–kretsene, Divisjonsforeningen og lokale klubber har våre talenter virkelig muligheten til å bli den beste utgaven av seg selv.

  I årets Champions League har vi unge norske spillere involvert, både Sander Berge i Genk og Erling Braut Haaland i Salzburg spiller sentrale roller på sine lag. De har på samme måte som Martin Ødegaard valgt å etablere seg i Eliteserien og spille «voksenfotball» her hjemme før de tar steget utenlands, noe vi tror er et klokt valg. Kanskje har vi snart en mannlig norsk fotballspiller som scorer 3 mål i en CHL-finale slik Ada Hegerberg gjorde, hvem vet?

  Akademiklassifiseringen er utviklet i et samarbeid mellom Norsk Toppfotball og våre klubber for å ta opp konkurransen med de fremste utviklingsnasjonene i Europa. Denne gangen evalueres klubbene etter faktisk utført arbeid i etterkant av første klassifisering i 2017. Noen klubber vil oppleve å få flere stjerner for sitt
  arbeid, mens andre vil oppleve det motsatte, noe annet ville være naturstridig. Summa summarum er vi helt trygge på at profesjonaliseringen i spillerutviklingsarbeidet vil gi norsk fotball et betydelig løft fremover, «the sky is the limit».

  Se mer om de ulike delene her eller last ned rapporten fra linkene nedenfor.

  Annonse fra Obos-ligaen: