- Brukte ikke speakerrollen til «spionasje»

Øystein Elvestad heiet på de lyseblå fra speakerposisjon under søndagens hjemmekamp mot Levanger. Nå holder han med motstanderen i Sandnes Ulfs neste kamp, for der er han trener.

Annonse:
Øystein Elvestad og Michael Bekke har begge fortid fra Sandnes Ulfs A-lag, og begge har vært engasjert i en årrekke som henholdsvis speaker og ansvarlig for drift av storskjerm på Sandnes Ulfs A-lagskamp.

Nå er de to trenerduo for Sola, og det er dermed andre året på rad de to får muligheten til å stoppe Sandnes Ulfs cupdrøm i den 1. runden. I fjor ledet de Lura mot Sandnes Ulf, en kamp som de lyseblå snudde fra 0-1 til 4-1-seier foran nesten 1000 tilskuere på Lura stadion.

Han forsikrer omgivelsene om at søndagens rolle som speaker under Sandnes Ulf-Levanger ikke ble brukt til å analysere til fordel for Sola.

- Nå har jeg sett Sandnes Ulf sine kamper omtrent hver runde i flere år, og føler dermed at jeg kjenner laget ganske godt. Jeg brukte dermed ikke mye energi på søndag med tanke på kartlegging, sier Elvestad til SandnesUlf.no og smiler.

- Det er svært spennende å følge klubben så tett fra speakerposisjon, og jeg har spesifikt lagt merke til at Sandnes Ulf har vært flinkere å variere spillet sitt dette året. De har i år mange gode ballspillere med ekstremferdigheter, samtidig som alle jobber hardt som et lag, forklarer Elvestad, og samtidig legger til at han synes Sandnes Ulf ser solide ut i alle spillets faser så langt i år. 

Tror et skjerpet Sandnes Ulf-lag venter

At han nesten klarte å sende ut Sandnes Ulf med 3. divisjonslaget Lura i fjor, mener Elvestad symboliserer sjarmen med cupen, og at det alltid er lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen som sliter i 1. runde.

Han opplever et Sandnes Ulf-lag som tar cupen på alvor.

- Mange av de nye spillerne til Sandnes Ulf har erfaring med å komme langt i cupen, og klubbens ledelse har uttalt viktigheten av å komme langt i cupen, sier Elvestad.

- Dermed vil det være et ekstremt skjerpet Sandnes Ulf-lag som møter på Sola tror jeg, legger han til.

Den engasjerte treneren er likevel klar over at Sola kan gi Sandnes Ulf solid kamp om alt klaffer.

- Lag fra lavere divisjoner vil alltid ta frem ekstrakreftene til slike oppgjør, og alt kan skje. Sandnes Ulf er store favoritter, men vi skal gi det et ærlig forsøk på å slå dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Elvestad har scoret på nivå 2 for Sandnes Ulf tidligere. Her fra 2008.
Elvestad har scoret på nivå 2 for Sandnes Ulf tidligere. Her fra 2008.

- Årets høydepunkt for mange

At Sandnes Ulf har stor respekt for onsdagens motstander reflekteres blant annet gjennom nyere cuphistorie. For i 2014 sto det da nyopprykkede 3. divisjonslaget Sola for en stor cupbombe da de slo ut det daværende Eliteserie-laget Sandnes Ulf i 1. runde i cupen. 

Akkurat historien hjelper ikke Elvestad mye i kampen på Sola stadion, foruten at han opplever at de går inn i en kamp hvor de har alt å vinne, og hvor kampen er ren bonus for dem.

- For mange er det kanskje årets høydepunkt, selv om serien er det viktigste for oss to trenere. Det betyr likevel at vi ønsker å avansere til 2. runde i cupen, og vi gleder oss til å matche oss mot laget som leder OBOS-ligaen, sier Elvestad.

- Motivasjon og innsats vil aldri være et problem i slike kamper. Så vi skal jobbe hardt sammen og prøve å bite godt fra oss med en tydelig kampplan i bunn, avslutter en forventningsfull Sola-trener.

Kampstart er 18:00 på Sola stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: