- Det vanskeligste i livet er å fullføre ting

Bjørnar Holmvik og Sanel Kapdizic har begge opplevd både kvalikopptur og kvaliknedtur tidligere som spillere. Begge er glad for at muligheten for kvalik ligger der, men de er begge mest opptatt av de to gjenstående kampene i serien.

DENNE SAKEN STO FØRST PÅ TRYKK I BILAGSAVISEN I SANDNESPOSTEN 1.11.2018. LES HELE AVISEN NEDERST!

Annonse:
OBOS-ligaen skuffer heller ikke i 2018 når det gjelder underholdningsverdi og spenning inn i serieavslutningen. Og i tradisjonen tro er heller ikke sesongen avgjort for Sandnes Ulf sin del når de to siste seriekampene gjenstår.

Vi må faktisk helt tilbake til 2009 sist gang Sandnes Ulfs skjebne var avgjort når det gjensto to seriekamper av sesongen. Nå er det jakten på en av de fire kvalifiseringsplassene det handler om for Sandnes Ulfs del.

- Det er en enorm jobb som må gjøres de to siste kampene, og derfor synes jeg det er farlig å snakke for mye om muligheter i en kvalik når sesongen ennå ikke er ferdig, sier venstreback Bjørnar Holmvik.

- Nå handler det om å ikke bli preget av «hvis, om, at og men». Man må ikke tenke på at det har vært en lang sesong, og ikke tenke at man er sliten i hodet og har vondt her og der, for det har alle. Vi må klare å mobilisere til hver eneste kamp, understreker han.

- Fokuset må være på å spille enda bedre

Med sesongen på hell, og med en jevn tabell, mimrer Holmvik om utsagnet til en dansk fotballtrener.

- David Nielsen sa det veldig bra som Nest-Sotra-trener da han rykket opp med dem i 2013: «Det vanskeligste i livet er å fullføre ting». Blant de klubbene som nå kjemper om kvalik, så er det de lagene som er best til å fullføre ting, som ender opp med å ta plassene. 

Også Kapidzic, spissen som kom til Sandnes Ulf i sommer, og som kjemper om toppscorertittelen i klubben til tross for kun høstsesongen i lyseblått, er opptatt av at fokuset nå må være de to gjenværende seriekampene.

- Vi skal ikke tenke så mye på kvalik, foruten at det er en mulighet som ligger der. Nå handler det virkelig om å ta en kamp om gangen, fokusere på godt arbeid i treningsukene, og være best mulig fokusert til de ulike kampene, sier den hardtarbeidende spissen.

- Vi kan ikke tenke for langt frem i tid. Vi vet at det ikke holder å spille bra i noen kamper, om du da spiller dårlig i den neste. Derfor må vi være fokusert, da spesielt fokusert på å levere enda bedre, mener Kapidzic.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kapidzic har vist seg som svært viktig for laget etter at han kom i sommer. Foto: Rune Eikeland, RM Foto.
Kapidzic har vist seg som svært viktig for laget etter at han kom i sommer. Foto: Rune Eikeland, RM Foto.

- En av de beste følelsene

Begge har opplevd både gledesscenene av kvalifisering, og skuffelsen med kvalifisering. I 2012 opplevde Bjørnar Holmvik som Sandnes Ulf-spiller seier i kvalifiseringen mot Ull/Kisa om en plass i Eliteserien i 2013, mens i 2014 var han med å tape som Fredrikstad-spiller i kvalifiseringen mot Mjøndalen.

På det laget spilte Kapidzic, som fikk gleden av å oppleve å gå hele veien da de slo Brann sammenlagt etter to kamper det året.

- Det er en av de absolutt beste følelsene man kan oppleve, og det er noe alle burde fått lov til å oppleve, sier mannen som scoret to av målene i den avgjørende seieren hjemme.

Outsider

Historien har altså vist at det er mulig å slå laget fra Eliteserien, og Holmvik tror nivåforskjellen mellom toppen i OBOS-ligaen, og bunnen i Eliteserien, er enda mer utjevnet de siste årene.

Skulle det blitt kvalik for Sandnes Ulf, er ikke Holmvik fryktelig opptatt av hvilken tabellplassering det skulle ha blitt, selv om 3. eller 4. plass gir hjemmebanefordel i første kamp.

- Jeg mener folk tenker litt for mye på tabellplassering, istedenfor styrkeforholdene mellom lagene. Her har spillestiler mye å si med tanke på hvilke lag som står bra og dårlig til mot hverandre.

- Alt skal avgjøres i den ene kampen, og historien har jo også vist for Sandnes Ulf sin del at det er lag vi trives bedre mot enn andre, fremhever Holmvik.

Selv om Kapidzic har opplevd kvalikdrømmen, opplevde dansken derimot senest i fjor kvalikskuffelse med Fredrikstad da de røk på en smell mot 2. divisjonslaget Notodden i nedrykkskvalik, og rykket ned til 2. divisjon. Han håper ikke det skal bli hans siste minne om kvalifisering.

- Selvfølgelig tror jeg vi kunne ha gjort det godt i en eventuell kvalifisering. Vi vil i så fall komme inn litt bakfra som en «outsider, med god tro på oss selv etter en god høst. I en kvalifisering vet vi jo at alt kan skje, og sånn som vi har spilt i høst, så klarer jeg ikke helt å se hvem som skal kunne slå oss, avslutter han.

Bla deg gjennom hele Sandnes Ulf-bilaget under (fra Sandnesposten 1.11.2018):

Annonse fra Obos-ligaen: