Effektive Blink sørget for hjemmeseier

Da Magnus Retsius Grødem satte kampens første mål etter bare 3 minutter så dette lovende ut. Da samme mann økte ledelsen minutter etter tenkte de fleste at de lyseblå endelig skulle få med seg tre poeng fra en bortekamp. For første gang siden bortekampen mot Sogndal. Hjemmelaget ville det annerledes.

Det var en kamp som hadde det meste. Hele ni mål, straffescoring og selvmål. Dessverre for oss i feil ende. Steffen Landro karakteriserer hele kampen som en «kokoskamp». – Det ble jo en kokoskamp, og vi strever åpenbart med å være gode i angrep samtidig som vi er trygge bakover på banen. De siste kampene har vi vært solide defensivt, men vi har strevet litt med det offensive. I dag er det motsatt, men vi må få til begge deler om slike opplevelser skal gjentas seg, sier Steffen Landro til Sandnesposten.

Stjørdals-Blink var effektive. Meget effektive. Allikevekl skal det være mer en nok å sette fire kasser på bortebane. Hjemmelaget var sultne og fikk mål på akkurat de rette tidspunktene. Og de hadde marginene med seg. Traff på så og si alle skudd de hadde på mål. Selv nysignerte Aslak Falch i mål hadde ikke mulighet på de fire skuddene han fikk mot seg. Ett på straffespark, tre innenfor 16-meteren og ett selvmål. De lyseblå på sin side, hadde muligheter til å redde et poeng. Tidligere Sandnes Ulf spiller Niklas Frendrup i Blink-målet reddet mesterlig på Eriksen sin store sjanse fem minutter før slutt. Like etterpå kommer samme mann seg inn i 16-meteren. Med lyseblå øyne blir Eriksen felt like innenfor. Med dommerøyne like utenfor.

Mester Magnus
Tapet overskygger dessverre en av de beste prestasjoner i en lyseblå trøye på lang tid. Magnus Retsius Grødem stod for hattrick. På bare 20 minutter gikk han fra sju til ni scorede mål så langt i sesongen. Det tredje målet en lekkerbisken av de sjeldne. «Rets» fikk ballen på egen banehalvdel, tok den med seg noen meter inn på motstanderens, så at Frendrup stod langt ute og «chippet» ballen i mål fra 45 meter. Akkurat da så det lyst ut for Sandnes Ulf. 3-1 ledelse. Minutter senere var han millimeter fra å lage sitt fjerde, men kom akkurat for sent på innlegget fra Kent Håvard Eriksen.

Eriksen sitt mål ble mer en parantes, selv om dette også var av det lekre slaget. Et fantastisk innlegg fra en livlig Kronberg. Rett på pannebrasken til Eriksen og utagbart bak Blink-målvakten.

Trødnerne kjempet seg inn i kampen igjen, og da Landu-Landu var uheldig å satte ballen i eget mål var ikke bare opphentingen et faktum. Hjemmelaget var i ledelsen for første gang i kampen. En ledelse de holdt helt inn.

Ved halvspilt serie er vi på femteplass. Med en god avslutning på sesongen, og med noen flere bortepoeng, blir det meget spennende å se hvor langt Landros menn kan nå. Neste kamp ut er hjemme mot Tromsø. Hjemme på Øster Hus Arena er sterke og vi skal fortsette den trenden der.