En fryktet arena - kan Sandnes Ulf vinne der igjen?

Kun de to øverste lagene i divisjonen har dratt hjem fra Tromsø med seier.

VIDEO NEDERST I SAKEN!

Annonse:
Visst er det fint i Nordens paris Tromsø. Men det er sjeldent Tromsdalen er særlig gjestmilde på banen overfor motstanderne sine. 

For flere lag har fått trøbbel på TUIL Arena denne sesongen. Kun de to øverste lagene i divisjonen, nemlig Bodø/Glimt og Start, har dratt sørover med tre poeng i sekken, og det med minst mulig margin.

Etter de to tapene står det nyopprykkede laget med seks strake kamper hjemme uten tap. Og gjennom hele opprykssesongen i fjor var det kun ett lag som kunne dra hjem fra Tromsø-bydelen med seier.

Skal Sandnes Ulf dra hjem fra onsdagens bortekamp med tre poeng, må de altså gjøre det de klarte i 2010. Den sesongen kjempet både Tromsdalen og Sandnes Ulf en intens kamp for å unngå nedrykk til nivå 3.

På høsten møttes de to lagene til returmøtet på TUIL Arena, og kampen vippet lenge da Allan Borgvardt satte inn den avgjørende 1-0-scoringen ti minutter før slutt. Enden på visa var at Tromsdalen rykket ned like bak Sandnes Ulf, mens de lyseblå beholdt plassen i divisjonen det året.

Mulighetene for ny seier i Tromsø er absolutt tilstede, for i vår ble Tromsdalen slått 2-0 på Sandnes stadion etter to scoringer av Kjell Rune Sellin. 

Et Tromsdalen-lag som har kvalifiseringsplassene innen rekkevidde blir uansett en hard nøtt. Kampen starter klokken 18:00 og vises på Eurosport Player.


Annonse fra Obos-ligaen: