- En kamp vi gleder oss ekstra til

Viking-kampen vil gi de lyseblå en bra pekepinn.

Lørdag klokken 16:00 ligger det litt ekstra prestisje i potten når det er lokalderby og baneåpning på Viking stadion. Lyseblått skal måle krefter mot mørkeblått, kun to uker før serien starter.

Og det er ikke bare Bengt Sæternes som møter sin tidligere klubb.

- Vi gleder oss veldig til derbyet. Det er alltid litt ekstra rundt møtene mot Viking, med mange spillere som både kjenner hverandre fra før av, eller som har spilt hos motstanderen før, sier Sæternes til SandnesUlf.no. 

- Og Viking ønsker naturlig nok å vise at de er hakket bedre enn oss, så gjenstår det jo å se om de klarer det. Vi har selvsagt andre planer, legger Sæternes til.

I Sandnes Ulf-troppen har Viljar Helland Vevatne, Kenneth Sola og Vidar Nisja vært innom Viking i løpet av sin aktive karriere, mens i Viking-troppen har Zymer Bytyqi vært i Sandnes Ulf. I tillegg er tidligere Sandnes Ulf-assistent Bjarte Lunde Aarsheim nå assistenttrener i Viking.

- Fin pekepinn

Sæternes gleder seg til å møte gamleklubben.
Sæternes gleder seg til å møte gamleklubben.

Etter en vinter med treninger på kunstgress, med unntak av gresstreningene på La Manga, har det blitt så smått møte med naturgress her i regionen de siste dagene. Viking-kampen blir den første kampen her i regionen på naturgress.

- Forhåpentligvis kommer vi til en god norsk gressbane. Og med en god motstander, blir dette noe vi gleder oss litt ekstra til. Vi får i tillegg en veldig fin pekepinn på hvor vi står to uker før seriestart, sier hovedtreneren.

For Viking-kampen blir den første Eliteserie-motstanderen i oppkjøringen inn mot seriestarten 2. april. 

Lærdom

Etter flere oppløftende treningskamper i vinter for Sandnes Ulf sin del, ble det ordentlig bråstopp mot Start i Kristiansand forrige helg. Start ga seg ikke før det sto 5-1, hvor alle scoringene kom i 2. omgang.

Det vil Sæternes og Sandnes Ulf ta lærdom av.

- Først og fremst legger vi oss ikke ned av at vi taper en treningskamp med store sifre. Men jeg er veldig opptatt av at vi lærer av det som skjedde der nede.

- Vi er nødt å gjøre ting skikkelig hele tiden, og vi må være påskrudd til enhver tid. Det nytter ikke at du kobler litt av inn mot pause eller rett etter pause. Spesielt mot god motstand så vil du bli hardt straffet, forklarer Sæternes.

Dette er den nest siste testen før Elverum-kampen første søndag i april. Sandnes Ulf-supportere kjøper bortebilletter i port 1, hvor det koster 100 kroner for voksen, og 50 for barn

Annonse fra Obos-ligaen: