Fra historisk opprykk til opprykkskamp

Florø overrasker hele fotball-Norge. Nå kommer de til Sandnes på søndag.

Divisjonens formlag, nemlig Florø, har virkelig fått fart på sakene etter en tøff start på sesongen. Formen er nemlig så bra at Florø har blandet seg inn i kampen om opprykk.

Riktignok er avstanden opp til direkte opprykk hele ni poeng, men laget fra Norges vestligste by har allerede klart å skaffe seg en luke på fire poeng ned til 7. plass, hvor det er lagene fra tredje til sjette som ender på kvalifisering.

Kjøp billett til Sandnes Ulf - Florø her.

Laget som ligger fem poeng bak de lyseblå på tabellen, har vært en "snakkis" i norsk fotball etter sommeren.

Her er tre grunner til det:

• Florø kjemper om opprykk til Eliteserien i det som er klubbens første sesong på det nest øverste nivået i Norge.
  • Laget har vunnet syv av de siste åtte kampene sine.
  • Lagets toppscorer, Endre Kupen, scoret fire mål i løpet av én omgang mot Mjøndalen sist. Han har nå scoret 12 mål på de siste 8 serierundene.

Det nyopprykkede laget sto med fattige syv poeng på de første ti kampene, noe som sto i sterk kontrast til de 67 poengene som ble sanket i opprykkssesongen i 2. divisjon i fjor. Nå har det nyopprykkede laget med poengsummen på 31 poeng sikret plassen i divisjonen i sin første sesong på dette nivået.

Det vil uansett være et annet formlag i divisjonen som står på motsatt banehalvdel i Sandnes. For også Sandnes Ulf er et av formlagene i divisjonen om vi ser på den samme perioden som Florø har vunnet syv av sine åtte kamper.

Og Florøs tap kom i deres forrige bortekamp som var i Kristiansand mot Start. Da vant sørlendingene 2-0.

Den spennende OBOS-ligakampen ser du på Sandnes stadion søndag 20. august klokken 18:00.

Publisert: 18.08.2017
Skrevet av: Tekst: Morten Wiik Larsen. Foto: Florø fotball.