HamKam påfører oss vårt første tap på Øster Hus Arena

Det var en revansjelysten gjeng som skulle ut på Øster Hus Arena for å hevne tapet mot Åsane. De lyseblå tok tidlig grep om kampen mens gjestene fra Hamar la seg bak. De første 20 minuttene kom Sandnes Ulf til noen halvsjanser, før det ble stillingskrig og en rotete kamp. Alle foto: Nanco Hoogstad.

Kjetil Rekdal kom inn som trener for HamKam tidligere i august, og skulle lede laget i sin andre kamp. Bortelaget stod uten seier i årets OBOS-liga. Det var også gjestene som ordnet det første målet. Etter en omgang med mye feilpasninger og rotete spill, kriget Markus Pedersen inn ledermålet for HamKam.

I pausen gjorde Landro grep og satte inn Sander Ringberg. Han erstattet Kronberg, som startet sin første kamp denne sesongen etter skader. Det var mer direkte spill og de lyseblå rullet opp et par gode angrep. Etter kvarteret spilt i andre omgang vinner Magnus Grødem ballen høyt på banen. Innlegget når til slutt Kent Håvard Eriksen som får to sjanser til å utlikne. Etter målet setter Landro inn friske bein i Tadesse, Kapidzic og Jonsson. Vi presser på for ledermålet.

Ti minutter før full tid setter Kristian Onsrud spikeren i kista med et utsøkt langskudd. Utagbart for Pål Vestly Heigre. Selv ikke en frenetisk innspurt hjelper denne gang og HamKam kan juble for sin første seier. Vi depper etter vårt første tap på Øster Hus Arena.

Etter kampen er det en tydelig preget hovedtrener som tar en prat med Stavanger Aftenblad:
– Skuffet, veldig skuffet, utbryter Sandnes Ulfs trener Steffen Landro etter at laget tapte 1-2 for bunnplasserte HamKam på Øster Hus Arena.

– Det svir ekstra mye at vi ødela statistikken her. Vi var ubeseiret hittil og hadde en utmerket mulighet til å forlenge rekken. I dag kastet vi bort 45 minutter og begynte først å levere litt etter pause.

Han peker på hva som gikk galt i hjemmetapet.

– Vi var lite presise, vi var trege, og vi møtte et lag som lå bak i 4-5-1 og tok ut alt tempo av kampen. En liren periode etter pause fikk vi fart på ballen og truet rommene de ga oss. Vi fortjente ikke noe med et så lavt nivå, forklarer Steffen Landro.

Neste mulighet til å snu inntrykket etter denne kampen kommer allerede på torsdag. Da tar vi i mot Raufoss på Øster Hus Arena.

Ringberg_Sødlund_HamKam_240820
Ringberg kom inn i andre omgang og skapte noen farligheter.
Tadesse_Berger_HamKam_240820
Tadesse fikk en halv omgang mot HamKam.

Kampfakta

Sandnes Ulf - HamKam 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 Marcus Pedersen (38), 1–1 Kent Håvard Eriksen (60), 1–2 Kristian Onsrud (80)
Sjanser: 3–4. Cornere: 3–5. Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.
Gule kort: Christer Reppesgård Hansen, Sandnes Ulf, Ruben Alegre, Steffen Pedersen, HamKam.

Sandnes Ulf (3–5–2)
Pål Vestly Heigre, Tord Johnsen Salte, Espen Hammer Berger, Christer Reppesgård Hansen , Claes Kronberg, (Sander Ringberg fra 46), André Sødlund, (Sanel Kapidzic fra 63), Christian Landu-Landu, (Horenus Tadesse fra 63), Magnus Retsius Grødem, Adnan Hadzic, (Ari Mor Jonsson fra 63), Kent Håvard Eriksen, Johannes Hummelvoll-Nunez