Håper at serien er i gang i juni

Steffen Landro ble presentert som ny hovedtrener i Sandnes Ulf Toppfotball i november i fjor. Få måneder i sjefsstolen er situasjonen annerledes. Annerledes enn noen kunne forestilt seg. Akkurat når Landro og hans team var i ferd med å gjøre laget klar for åpningskamp på Øster Hus Arena mot Viking kommer beskjeden. Noen trykket på «pauseknappen». Kamper som skulle blitt spilt er avlyst. Treninger som skulle forberede spillere er ikke gjennomført. Hele laget i karantene. En absurd situasjon som preger hele verden. Spillere, trenere, ledere og ansatte i klubben som er med på den aller største, og kanskje viktigste dugnaden noensinne.

Annonse:

– Nå begynte ting å ordne seg. Spillere på vei tilbake fra skade, vi hadde så og si satt troppen, så blir vi satt ut av spill på denne måten, sier Landro. – Det er klart at korona-situasjonen påvirker spillerne. Men vi må huske på at dette er tøft for hele samfunnet. Det er ikke spesielt synd på oss som driver med fotball, men det preger oss, mener han.

Den unge hovedtreneren er offensiv. Det har han alltid vært. Det er nettopp denne tankegangen som har gjort at han har hatt suksess med Nest Sotra. Grunnen til at han ble hentet til Sandnes. Landro har gjort seg opp en del betraktninger om situasjonen, men kanskje enda viktigere, hvordan Sandnes Ulf kan snu dette slik at dette blir et konkurransefortrinn, snarere enn en hindring.

– Vi er i en bransje der vi er opptatt av å oppnå fordeler, fordeler gjennom trening, flere fordeler enn våre motstandere, forklarer Landro. – Det handler om å jobbe hardest, legge mest i potten. Det er dette som er utfordrende for oss i denne situasjonen, forklarer hovedtreneren fra Sotra. – Spillerne vi har i Sandnes Ulf i dag er ærgjerrige i sin innsats, men de er blitt satt på en skikkelig prøve nå, mener han. – De som kommer best ut av denne situasjonen er de med mest sult. De som har et inderlig ønske om å bli så god som overhodet mulig. De som alltid trener. På julaften, nyttårsaften. Spillere som klarer å holde hodet kaldt og gjøre det som kreves, fortsetter Landro. – Opp i dette må vi huske på at samtidig som spillerne ikke kan treffes og spille med ball, så er de i tillegg permittert fra jobben sin. Vi kan derfor ikke kreve noe, bare oppfordre dem til å holde seg i form, sier han. – En fortvilet situasjon for oss som driver med konkurransesport. Akkurat nå kan vi ikke konkurrere.

Steffen Landro ser lengselsfullt ut over det grønne kunstgresset på den splitter nye stadion. Landets mest moderne. Sandnes nye storstue. Et samlingssted med barn, unge og a-lag. Spillere i aktivitet. Fra morgen til kveld. Akkurat nå er det like stille her som i byens gater. Ingen å se. Bare Steffen og tomme tribuner.
– Vi skal tilbake. Og målet vårt er å være bedre forberedt enn våre motstandere når vi kan samles igjen. Alle sammen må være mentalt sterke. Det er spillere med sult og disiplin, som står i stormen. Det er disse som er vinnere i denne situasjonen. Der skal vi være, forsikrer Landro om.

Engasjementet, humøret og en stor vilje til å vise Sandnes, og resten av fotballnorge, hva han vil oppnå med de lyseblå gjør at han drømmer om dagen han skal lede laget i sin første offisielle kamp på Øster Hus Arena.
– Jeg håper at vi kan starte serien i juni. Egentlig ser jeg på dette som en slags «best-case». Men vi kan ikke annet enn å være positive i situasjonen vi er i. Jeg frykter allikevel at sommeren går før vi kan starte opp, men jeg er ingen spåmann, sier strilen.
– Vi må spille. Om vi så skal spille kamper i hele desember og inn i neste år før sesongen avsluttes, så må vi spille. Det blir en slags unntakstilstand, men vi har et ansvar for å levere produktet vårt, fortsetter Landro. – Jeg håper inderlig at vi får med oss publikum på tribunen. Med den nye arenaen, ville det være utrolig kjedelig å spille uten supportere til stede.

Hovedtreneren har mye energi, noe samlet opp etter flere dager i karantene etter hjemkomst fra Marbella. Mest på grunn av personligheten. Den han er. Klarer han, og resten av trenerteamet, å overføre denne energien og vinnerviljen over på spillerne blir sesongen meget spennende. Når den først kommer i gang.
– Når det blir mulig vil det være viktigere enn noen gang å samles. Jeg tenker det er naturlig at mange vil støtte byens lag, og at den nye stadion blir et samlingssted for hele Sandnes. Så kan jeg love at vi skal være best mulig forberedt. Og jeg kan love dere underholdning. Fra første spark på ballen, smiler Landro.   

Annonse fra Obos-ligaen: