Historisk tilbakeblikk: Åtte år siden vår debut i eliteserien

I disse dager er det åtte år siden vår debut i eliteserien. 26. mars 2012 er en merkedag for de lyseblå. For første gang i klubbens over 100 år gamle historie, spiste Sandnes Ulf kirsebær med de beste. Hjemmekampen mot Viking denne dagen endte 2-2. I dag, 30. mars, er det nøyaktig åtte år siden vår første bortekamp i den øverste divisjonen.

Jubileumssesongen 2011 endte med et magisk opprykk til eliteserien. Få, eller ingen, hadde spådd at de lyseblå skulle få spise kirsebær med de store. Etter blant annet en rekke på smått utrolige 16 kamper uten tap handlet det i innspurten av sesongen om å forsvare topp 2 plassering. Det lykkes Asle Andersens menn med, og opprykket var et faktum etter en solid seier mot Løv-Ham 23. oktober 2011.

Hederlig start på sesongen
Med fullpakket Sandnes stadion var de lyseblå virkelig klar til å vise seg frem mot nabo-rival Viking. Det var en aggressiv og tent gjeng som gikk rett i strupen på bortelaget. Og etter bare 12 minutter sendte Gilles Ondo Sandnes stadion til værs da han satte inn lagets aller første mål i eliteserien noen sinne. Det var nok ikke alle fremmøtte som fikk med seg målet. Sandnes stadion lå nemlig innhyllet i tåke denne dagen.

Etter knappe halvtimen kom utlikningen ved Anier og første omgang ebbet ut med ett mål til hver av lagene. Andre omgang startet som den første. Solid trøkk fra de lyseblå. Dette resulterte til slutt i en scoring fra høyrebacken Vegard Aanestad etter et flott innlegg fra Andreas Ulland Andersen. Hjemmelaget var nok en gang i føring, og de lyseblå supporterne i ekstase. Det så lenge ut som ledelsen skulle holde helt inn, men med bare seks minutter igjen på klokken klarte måltyven Nevland å redde et poeng for Viking. Sandnes Ulf hadde markert seg i eliteserien og vist at de var å regne med.

Disse elleve startet kampen mot Viking: Bo Andersen, Vegard Aanestad, Edjer Frejd, Ronny Espedal, Harald Vindenes, Andreas Ulland Andersen, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson, Gilles Ondo og Kamal Saaliti. På benken var; Aslak Falch, Avni Pepa, Fredrik Torsteinbø, Steffen Haugland, Andreas Westlye, Kenneth Sola og Tommy Høiland.

image
Gilles Ondo jubler for 1-0 målet. Foto/faksimile: Kent Skibstad, Rogalands Avis

Heroisk innsats tross tap borte mot Brann
Mange håpfulle supportere hadde tatt turen til Bergen. Med over 11.000 mennesker på Brann stadion, var det virkelig en fantastisk ramme rundt oppgjøret. De lyseblå gikk rett i strupen på hjemmelaget og startet kampen aggressivt. Kanskje litt for aggressivt, for etter bare 11 minutter la Harald Vindenes, Branns Amin Askar i bakken i eget felt. Austin gjorde jobben og ga hjemmelaget ledelse. Åtte minutter senere hadde vi slått tilbake. Saaliti headet inn et godt innlegg fra Ulland Andersen. I tillegg hadde de lyseblå flere gode muligheter til å ta ledelsen, spesielt stor var sjansen til Ondo tidlig i andre omgang.

Da Sandnes Ulf ikke viste seg å være effektive, grep hjemmelaget sjansen. Kim Ojo puttet to mål, og da Tommy Høiland ble snytt for et soleklart straffespark på slutten av kampen, var det ingen vei tilbake i kampen. De lyseblå hadde for alvor entret scenen, men jaktet sin aller første seier i eliteserien. Den skulle komme hjemme mot Stabæk 22. april.

Disse elleve startet kampen mot Brann: Bo Andersen, Vegard Aanestad, Edjer Frejd, Ronny Espedal, Harald Vindenes, Andreas Ulland Andersen, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson, Gilles Ondo og Kamal Saaliti. På benken var; Aslak Falch, Avni Pepa, Fredrik Torsteinbø, Steffen Haugland, Andreas Westlye og Tommy Høiland.