Hva betyr Sandnes Ulf for byen og sine omgivelser?

Sandnes Ulfs samfunnsregnskap.

Annonse:
Debatten rundt Sandnes Ulf og stadion har vært preget av mye synsing, manglede fakta og ikke minst følelser. Har du noen gang tenkt over hva en toppfotballklubb som Sandnes Ulf virkelig bidrar med i og for byen Sandnes?

I mediene, og veldig ofte i ulike debatter, fremstilles det som Sandnes Ulf skal få tomt og kommunal støtte uten av det stilles krav tilbake. Det er viktig å få nyansert bilde en smule.

Sandnes Ulf er en stor aktør i byen – med klubbens omsetning er den høyt på listen over små og mellomstore bedrifter i Sandnes.

Men Sandnes Ulf er ikke bare en bedrift. Vårt ansvar går langt utover dette. Vi er en medlemsklubb med over 1000 medlemmer. Faktisk den største i fotballkretsen i antall påmeldte lag. I tillegg har vi en stor base med frivillige trenere, ledere og dugnadsarbeidere.

Disse sørger for trygge omgivelser for barn fra 5 år og oppover, samt å stå i kiosken på kamper i OBOS-ligaen. I en verden hvor man setter ulike saker og prosjekter opp mot hverandre blir det ofte vanskelig å verdsette sett i et samfunnsperspektiv.

En av metodene er å lage et samfunnsregnskap som viser verdiskapningen og ringvirkningen klubben har for lokalsamfunnet og regionen. Ett samfunnsregnskap kan vise både kvalitative og kvantitative verdier.

Økonomiske ringvirkninger

Tabell Økonomiske ringvirkninger 2016 (tall i tusen)

(artikkelen fortsetter under tabellen)

Alle disse tall er basert på regnskapet fra driftsåret 2016.

  • Klubben bidrar med over 9 MNOK til felleskapet i skatter og avgifter
  • Klubben kjøper varer og tjenester for nærmere 10MNOK av leverandører i Sandnes og regionen vår
  • Verdiskapning til lokale hoteller og restauranter i forbindelse med kamper på over 0,5MNOK

Vil fortsette å bidra

Ser man tilbake til at Sandnes Ulf siden 2008 vært en toppfotballklubb med omsetning fra 15MNOK-45MNOK, er bidraget solid tilbake til samfunnet.

Klubben vil bidra i årene som kommer, også med et stadionprosjekt som er et stort løft i byggeårene med en byggeramme på over 150MNOK. Dette er varer og tjenester som i store deler tilfaller lokalt næringsliv med tilhørende verdiskaping og ringvirkninger dette gir i regionen.

Sandnes Ulf har forståelse for at det vil være både tilhengere og motstandere av et slik prosjekt som ny stadion er. Klubben ønsker bare at debatten blir mer nyansert enn tilfelle har vært frem til nå hvor det fremstår som om klubben bare skal forsyne seg av kommunekassen.

Sandnes Ulf er en bidragsyter økonomisk, verdimessig og ikke minst med et stort sosialt engasjement innenfor flere områder i byen vår. En investering i Sandnes Ulf er en investering i trygge oppvekstvilkår, fellesskap og store opplevelser for byens innbyggere!

Daglig leder Tom Rune Espedal.

Annonse fra Obos-ligaen: