Larsson signerer: - Jeg er blitt glad i klubben

Eirik Larsson har signert en proffkontrakt med Sandnes Ulf.

Det offensive talentet Eirik Larsson signerte onsdag formiddag under en 3-årskontrakt med Sandnes Ulf. Tidligere år signerte han en amatørkontrakt med klubben, og har nå signert en proffkontrakt.

Den beste veien jeg kunne ha hatt for min egen utvikling.

— Eirik Larsson
Den offensive midtbanespilleren fyller 18 år senere i 2017.

- For meg som Sandnesgauk er det veldig kjekt å signere under en proffkontrakt med klubben. Jeg er blitt glad i klubben, og er veldig glad for å skrive under denne kontrakten, sier Larsson til SandnesUlf.no.

- Det var dette jeg håpet på når jeg gikk til klubben for fire år siden, legger han til.

Løfter frem 2016-høsten

Vinteren 2013 valgte den daværende 14-åringen overgang fra Hana til Sandnes Ulf, hvor han ble en del av klubbens 16-årslag. 

Der følte han selv utviklingen startet bra, men på veien til der han er i dag har det også vært skader som har holdt han tilbake.

Larsson selv beskriver høsten 2016 som den første, store oppturen.

- Sist høst opplevde jeg en veldig stigning utviklingsmessig. Jeg fikk mye spilletid på rekruttlaget i 3. divisjon, og fikk begynne å trene med A-laget. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Utvikler seg med et enkelt prinsipp

Og fort har det gått.

- Ja, bare i løpet av et par måneder har jeg gått til fast treningshverdag med A-laget, proffkontrakt og landslagsplass. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så fort, og er veldig fornøyd med den utviklingshverdagen jeg har i klubben, sier Larsson.

- Erik Løland og mange andre har gjort en god jobb for meg, og jeg opplever tiden i Sandnes Ulf som den beste veien jeg kunne ha hatt for min egen utvikling.

- Hvordan jobber du for å ha fokus på at dette er starten på noe nytt, og at mye jobbing fortsatt gjenstår?

- Jeg har et enkelt prinsipp: Om du opplever fremgang og ting går bra, så skal du se på det som en ekstra boost. Dersom du opplever tyngre tider, er det bare å jobbe enda hardere og stå på i fortsettelsen, sier den reflekterte 17-åringen.

Bonus

Lysluggen har fått mye spilletid for A-laget i vinter, og ble som nevnt belønnet med landslagsplass på G18 tidligere denne uken. Han er klar på hvilke mål som gjelder for han fremover.

- Det viktigste for meg er treningshverdagen jeg har med A-laget, og utvikle meg videre der. Jeg har et mål om mye spilletid på 3. divisjonslaget, og det hadde vært kjekt med noen innhopp for A-laget i OBOS-ligaen, sier Larsson.

- Spill på A-laget vil i så fall være bonus for meg, poengterer han.

- Mange som tar ansvar

Han skryter av miljøet i A-lagsgruppa, og opplever at det er kultur blant de mer rutinerte på laget å bidra inn mot de yngre.

- Jeg lærer mye av de eldre i gruppa. Ta Bojan Zajic som et godt eksempel. Han kommer bort til meg etter hver trening og forteller hva jeg gjør bra, og hva jeg kan gjøre bedre. Han er veldig god på feedback, og tar også ansvar for egentrening etter treningene for meg, forteller han.

- Både han og Vidar Nisja er flinke, og vi har også andre typer som Remi Johansen som bidrar til jevn feedback. Det er mange som tar ansvar, avslutter en målbevisst Larsson.

Annonse fra Obos-ligaen: