Ny trener ansatt i utviklingsavdelingen

Sandnes Ulf styrker arbeidet med spillerutvikling ytterligere.

Annonse:
Jason Wyn-Jones er ansatt til den ledige stillingen som hovedtrener for G15. I tillegg vil han ha ansvaret for å følge opp Sandnes Ulfs spillere på Wang videregående skole.

Wyn-Jones hadde sin første arbeidsdag i klubben mandag denne uken.

- Jeg synes det er en veldig spennende klubb å komme til, og ikke minst et veldig spennende tidspunkt med tanke på klubbens fremtidsplaner, sier Wyn-Jones til SandnesUlf.no.

- Jeg synes stadionplanene er veldig spennende, i tillegg til akademiklassifiseringen som pågår i disse dager, fortsetter han.

Akademiklassifisering

Wyn-Jones skal bistå i prosessen med den pågående akademiklassifiseringen. Klassifiseringen er et prosjekt i regi Norsk Toppfotballsenter, hvor klubbene blir bedømt på kvalitet, og belønnet deretter.

Klubbene blir gjennom gitte kriterier tildelt antall stjerner; jo bedre man er, jo flere stjerner får man, hvor stjernene styrer den økonomiske støtten klubbene får fra sentralt hold. 

- Jeg kommer hit for å bidra til at vi utvikler spillere til klubbens A-lag, og håper jeg kan bidra med min erfaring her, sier Wyn-Jones.

Styrker utviklingsavdelingen

Han har sin første fotballerfaring fra Storbritannia, hvor han var et lovende keepertalent. En ulykkelig skade gjorde Jason fotballinvalid, og hindret proffdrømmen. Han var innom fotballakademiene både til Swansea og Liverpool før skaden satte en stopper for spillerkarrieren.

I Norge har han vært involvert som trener både på Solas A-lag og Egersunds A-lag.

Ansettelsen er et ledd i styrkingen av klubbens utviklingsavdeling. Modellen under viser også at andelen klubbutviklede spillere i A-troppen øker stadig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Andelen klubbutviklede spillere øker i Sandnes Ulf.
Andelen klubbutviklede spillere øker i Sandnes Ulf.

Det skjer mye på den sportslige fronten om dagen i utviklingsavdelingen.

Rekruttlaget i 3. divisjon har hatt tre strake seire mot Brodd, Viking 2 og Staal etter ferien, men er fortsatt under streken. Neste kamp er lokaloppgjøret mot Lura mandag kveld.

3. divisjon er en meget viktig kamparena for klubbens beste unge og reservene på A-laget. Klubben skal kjempe hardt i høst for å berge plassen i ligaen.

G16 har vært på turnering i Porsgrunn som de vant. Fem seire på fem kamper er sterkt selv mot varierende motstand. Det er alltid moro å vinne kamper, og viktig inngang til høstsesongen. Søndag slo de Staal 8-1 i serien.

Solide referanser

Sandnes Talent G13 var med i Ove Helgesen Trophy (Bergen) i begynnelsen av august. Her møtte de topp nasjonal og internasjonal motstand, og presterte veldig godt. 13-åringene ble nummer fire etter tap mot Tottenham Hotspurs i bronsefinalen. I gruppespillet slo de lyseblå Start, Lørenskog og Fyllingsdalen, samt spilte uavgjort mot Legia Warsawa på vei mot semifinalen.

I semifinalen ble Sandnes-guttene grundig slått av Midtjylland. Spillerne lærte veldig mye i løpet av disse kampene, og fikk svært gode referanser mot de beste spillerne på sin alder. Det er slike turneringer klubben ønsker å delta i med alle lag.

Klubben er i gang med seriespillet for alle lag, og det er mye spennende som skjer utover høsten.

Annonse fra Obos-ligaen: