Selvik signerer 2-årskontrakt med Sandnes Ulf

Nok en Sandnesgauk forlenger med klubben.

Annonse:

Egil Selvik og Sandnes Ulf er enig om en ny toårskontrakt. Målvakten, som signerte sin første proffkontrakt med klubben i 2016, knytter seg dermed til Sandnes Ulf ut 2019-sesongen.

- Jeg føler Sandnes Ulf er en passende klubb for meg med tanke på utvikling. Jeg har hatt en følelse av at det kommer til å skje store ting i klubben fremover, og det ønsker jeg å ta del i, sier Selvik til SandnesUlf.no.

Fremhever treningshverdagen

Selvik kom fra Ganddal til Sandnes Ulfs utviklingsavdeling som 17-åring i 2014, og har med andre ord fem sesonger bak seg i lyseblått. 20-åringen vektlegger treningshverdagen som en viktig årsak for hvorfor han ønsker å bli med videre i Sandnes Ulf.

- Det har blitt noen år her nå hvor jeg har trent med flere gode keepere, som jeg har lært mye av. Vi hadde blant annet en god keepergruppe i fjor med Saku-Pekka Sahlgren og Jonas Høidahl.

-I tillegg trives jeg godt med å ha en treningshverdag som er kamplik, slik at vi er best mulig forberedt til å spille kamper. Det er essensielt for meg, sier Selvik.

Og det har vært viktig for den høyreiste målvakten når Saku-Pekka Sahlgren har vært førstevalget på keeperplassen de to siste sesongene. 

- Når det kommer til lite spilletid, så må man bare akseptere at sånn er det. Det er flere keepere i stallen til samtlige klubber, og kun én kan spille. Da må du bare stå på, jobbe knallhardt.

- Det at du da har en god treningshverdag, vil jo uansett føre til at du får gode muligheter senere i karrieren, legger Gandalitten til. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selvik har så langt spilt 3 kamper i OBOS-ligaen for Sandnes Ulf. Arkivfoto: Rune Eikeland.
Selvik har så langt spilt 3 kamper i OBOS-ligaen for Sandnes Ulf. Arkivfoto: Rune Eikeland.

Nyttig OBOS-erfaring

I 2017-sesongen ble han kastet inn på overtid da Sandnes Ulf ledet 2-1 borte mot Kongsvinger etter at Sahlgren ble skadet. Like etter utliknet Kongsvinger til 2-2 bak en sjanseløs Selvik, men de lyseblå slo tilbake og vant 3-2.

Han fikk debuten fra start mot Jerv senere i sesongen, men det endte med et solid 0-3-tap. Revansjen kom allerede kampen etter da han fikk oppleve 3-2-seier mot Arendal i sin andre kamp på rad fra start.

- Jeg følte jeg lærte mye på de tre kampene. Jeg sitter igjen med mest fra Arendal-kampen hvor jeg følte jeg tok nivået, og fikk vist frem hva som bor i meg.

- Du ønsker jo alltid å vise deg fra din beste side når du først får sjansen, og jeg har tatt min lærdom fra Jerv-kampen. Jeg føler meg sterk mentalt, og går det dårlig, må du bare se hva du kan gjøre for snu trenden. Hard innsats er det som kreves, mener Selvik.

Imponert over mentaliteten

Nettopp den mentaliteten berømmes av klubbleder Tom Rune Espedal.

- Egil er ung, seriøs, treningsvillig og med en bra mentalitet. Dette er det vi mener er oppskriften på bli en veldig god keeper dersom han fortsetter å ta de rette valgene i fortsettelsen.

Espedal er derfor glad for at Selvik har valgt å signere en ny 2-årskontrakt.

- Han er en keeper vi satser på, og han har allerede et høyt nivå inne, noe som betyr at vi per dags dato har to gode keepere i stallen, avslutter Espedal.

Selvik beskrives som en seriøs og treningsvillig keeper.
Selvik beskrives som en seriøs og treningsvillig keeper.
Annonse fra Obos-ligaen: