TV: Senket av gamle kjente i lokalderbyet

Ta Danso-scoringer havnet i skyggen når Viking, anført av to tidligere Sandnes Ulf-spillere, knuste de lyseblå.

VIDEO NEDERST I SAKEN!

Rammene før kampen var upåklagelig. Et fullsatt Viking stadion på fotballens nasjonaldag, Stavanger mot Sandnes, og to forventningsfulle supportergrupperinger.

Det var tidlig tydelig at det var Viking-tilhengerne som skulle få mest å juble for. Viking gikk ut i hundre, og fikk hull på byllen allerede etter fem minutter av den tidligere Sandnes Ulf-spilleren Fredrik Torsteinbø.

Sandnes Ulf var på et par visitter foran Viking-buret i starten, men et heltent Viking-lag utnyttet Sandnes Ulfs feil og doblet ledelsen kun åtte minutter senere.

Og etter kvarteret ble marerittet forsterket da tidligere Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland ble felt, og satte selv inn straffesparket til 3-0. Kampen virket kjørt når samme mann økte til 4-0 etter halvtimen spilt.

Med Vikings nesten-kollaps mot Ull/Kisa for to uker siden friskt i minne, øynet flere håp da Erixon Dansos to scoringer i løpet av 2. omgangens første tjue minutter sørget for 2-4.

Men kun seks minutter senere punkterte Tommy Høiland kampen med sin tredje scoring for dagen da Sandnes Ulf satset fremover i håp om poeng. Dermed endte det med et grusomt 2-5-tap i lokalderbyet.

Nå blir det par tøffe dager for å slikke sårene etter tapet, og benytte samme resept som etter det brutale cuptapet mot Bryne for en uke siden, nemlig med å slå tilbake i førstkommende hjemmekamp. Det er allerede på mandag (2. pinsedag) når Tromsdalen kommer til Sandnes klokken 18:00.