- Vi er på oppløpssiden

Realisering av en ny storstue i Sandnes har pågått siden fotballforbundet var krystallklare i 2007 at klubben behøver en ny arena for toppfotball. Snart tas første spadetak.

LES HELE AVISEN (BILAG I DAGENS SANDNESPOSTEN) NEDERST I ARTIKKELEN!

Annonse:
Diskusjonene, debatten og arbeidet som har blitt lagt ned i realisering av en ny fotballarena i Sandnes har vært enorm siden den første diskusjonen startet høsten 2007. Da var forbundet sikker i sin sak til Sandnes Ulf: Her må det bygges nytt for å kunne spille toppfotball i Sandnes.

Tom Rune Espedal er mannen som har styrt stadionskuta omtrent helt fra starten, og er stolt over at realisering av prosjektet nå er på oppløpssiden.

- Vi er sluttfasen nå, hvor det kun er snakk om uker til det blir oppstart av prosjektet. Det har vært et langt løp, hvor det ligger mye detaljer i de siste avklaringene, forklarer han.

- Det har vært flere detaljer nå på slutten enn vi kanskje var klar over. Nettopp derfor er vi så opptatt av å gjøre dette skikkelig, og at prosessen skal være ryddig og nøyaktig nå når vi er på oppløpssiden. Det er mye bedre å bruke én måned ekstra, enn å gå for fort inn i det.

- En fredag i juni

Sandnes Ulfs daglige leder forteller videre at det nå er signering av banklån og de siste forberedelsene for å få igangsettelsestillatelsen som gjenstår for å få lov til å starte gravingen.

- En slik tillatelse er avhengig av en signatur fra en bank, og da signerer kommunen ut alle sine avtaler. Når vi har disse i boks, ja da kan vi ta første spadetak, forklarer Espedal.

- Hvilket tidsestimat snakker vi om?

- Alt dette er veldig nært forestående.

- Hvor konkret kan du være rundt oppstart?

- Vi sa først ”en fredag i mai”. Nå er vi på ”en fredag i juni”, så det synliggjør jo hvor nære vi nå er, understreker Espedal.

- Hvorfor har dette dratt ut i slutten?

- Det er av ulike årsaker, deriblant at det er kommet inn mange innspill og utfordringer i den siste fasen. Det er derfor viktig å få frem at vi som nevnt ønsker å gjøre ting i riktig rekkefølge.

Nettopp at det er mange involverte i et slikt prosjekt, gjør at puslespillet blir omfattende.

- Det er mange flere interessenter i et slikt prosjekt enn man skulle tro, og det er mange brikker i dette puslespillet som må på plass. Og de ulike avklaringene er veldig avhengige av hverandre, hvor det sitter mange involverte parter.

- Da går tiden ut siden vi er avhengig av ulike avklaringer til enhver tid, og en del av disse tingene består av avklaringer Sandnes Ulf selv ikke kan gjøre noe med. Men vi håper som sagt å ta det første spadetaket i løpet av kort tid, og at vi kan gjøre det med shortsen på, sier han med klar referanse til hvilket vær han ser for seg når det første spadetaket tas.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stort engasjement lokalt

ØsterHus Arena og realisering av en ny arena i Sandnes har generert, og genererer også den dag i dag, svært mange medieoppslag i lokal media. For det er ingen tvil om prosjektet engasjerer.

- Jeg opplever oppmerksomheten som i all hovedsak som noe positivt. Vi skal bygge et landemerke i byen som skal stå i minst 180 år. Det blir en arena som kommer til å bety mye for barn, unge og de oppvoksende generasjonene.

- Det negative i media opplever jeg ofte kommer ut i fra manglende informasjon og antakelser. Vi respekterer ulike meninger, men vi skulle ønsket at tilbakemeldinger var basert på fakta, sier Espedal, og samtidig henviser til at klubben har arrangert en rekke informasjonsmøter de siste årene, naboinvitasjoner, opprettet egen nettside, for å møte folks naturlige informasjonsbehov.

Sterk motivasjon

Espedal er grunnet den omfattende oppmerksomheten stadionprosjektet får utad, ikke ukjent med spørsmålet ”når blir første spadetak?”, enten om det er i offisiell regi Sandnes Ulf, eller om han er i nærbutikken.

- Det har vært krevende å jobbe med selve prosjektet, og prosjekteringen, for det er et stort og omfattende prosjekt. I tillegg er det jo krevende med en rekke interessenter rundt oss, med ulike krav og forventninger fra dem, veid opp mot ønsket om å komme i gang. Men det er sistnevnte som gjør at vi står på, poengterer Espedal.

Nettopp at både han og klubben vet hvor mange som vil kunne ta i bruk det nye signalbygget, gjør at det ikke står på motivasjonen.

- Vi må ha respekt for at enkelte ikke vil ha en arena i nærområdet, men det er også mange som ønsker en slik arena.

- Ulike oppfatninger har vi respekt for, men jeg er sikker på at folk om 10 år tenker at dette var bra for klubben, byen, innbyggerne, supportere og ikke minst at vi vil være stolte av ØsterHus Arena. Hvis ikke hadde vi ikke holdt på med dette, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: