Sandnes Ulf blir med i den nasjonale eSerien

Seriestart for eSerien er 9. april med Sandnes Ulf og 17 andre toppklubber på laget.

Annonse:
Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA fra EA Sports. Navnet på den norske ligaen blir eSerien, som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay.

Sandnes Ulf gleder seg til å være en av de 18 klubbene som blir med i eSerien.

- Dette er utrolig spennende. Vi har lenge hatt et håp om at det skulle bli startet en egen E-liga i Norge, og det er derfor en historisk og gledens dag når vi endelig kan si at vi skal delta i den nasjonale eSerien, sier Morten Wiik Larsen, privatmarked- og medieansvarlig i Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf signerte tidligere i vinter klubbens første Esport-spiller, Aleksander Klubben, som også vil være Sandnes Ulfs E-sportambassadør. 

Klubben vil være Sandnes Ulfs ene spiller, og de lyseblå skal i første omgang ha med seg to spillere når serien starter 9. april. 

- Å nå den oppvoksende generasjonen er svært viktig for oss i Sandnes Ulf, og E-sport anser vi som en fin anledning å treffe ungdommer i Sandnes på. I tillegg er det jo vanvittig kult at alle kampene skal streames gratis på Dplay, som gjør at alle kan se våre to E-sportspillere i aksjon, forteller Wiik Larsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Aleksander Klubben blir en av to E-sportspillere fra Sandnes Ulf.
Aleksander Klubben blir en av to E-sportspillere fra Sandnes Ulf.

Discovery og Good Game med på laget

Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.

- Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series, som leder tilFIFA eWorld Cup. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

- 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series-poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

(artikkelen fortsetter under videoen)


Slik spilles eSeriene

Serien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syvuker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Sender alle kampene live på Dplay

- Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten, og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen.

Får Good Game med på laget

Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer.Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomførerserien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

- Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at e-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er eSerien meget spennende, og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Tine Austvoll Jensen.

- E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet, sier tidligere Discovery-topp Harald Strømme, som nå står bak Good Game.

For mer informasjon, kontakt:

  • Sandnes Ulf: Morten Wiik Larsen, privatmarked- og medieansvarlig, 980 69 293
  • Discovery: Tine Jensen, administrerende direktør i Discovery Network Norway, 902 07 044
  • Norsk Toppfotball: Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Good GameAS: Harald S. Strømme, styreleder Good Game AS, 900 33 311
Annonse fra Obos-ligaen: