Aleksander er klubbens nye E-sport-spiller

Blir spillende E-sport-ambassadør for Sandnes Ulf, og markerer startskuddet for klubbens E-sport-satsing.

Annonse:
Sandnes Ulf er stolte over å presentere at klubben har startet en egen E-sport-satsing, hvor FIFA Ultimate Team (FUT) blir spillet det skal satses på.

I den forbindelse har Sandnes Ulf signert en avtale med 24 år gamle Aleksander Klubben. Sandnesgauken vil representere Sandnes Ulf både som E-sport-ambassadør og E-sport-spiller.

- Dette er veldig kult, og samtidig er jeg veldig stolt over å kunne representere Sandnes Ulf i E-sport, sier Klubben til SandnesUlf.no.

For å forklare konseptet kort:

Man spiller Playstation-spillet FIFA Ultimate Team, som er en FIFA-variant hvor alle lagene er innstilt på samme styrkeforhold, og det er ene og alene hvor god man er til å spille, som er avgjørende. Ikke hvilket lag man velger i spillet.

Viktig ungdomssatsing for Sandnes Ulf

En egen E-sport-liga er startet opp i svært mange europeiske land nå, og det er bare snakk om tid før Norge følger etter. Da ønsker Sandnes Ulf å være klare og rigget den dagen en egen E-sport-liga blir opprettet i Norge.

- Å nå den oppvoksende generasjonen er svært viktig for oss i Sandnes Ulf, og E-sport anser vi som en fin anledning å treffe ungdommer i Sandnes på.

Det forteller privatmarkedsansvarlig i Sandnes Ulf, Morten Wiik Larsen. Han er også ansvarlig for Sandnes Ulfs E-sport-satsing.

-  Konseptet er helt i startfasen, men vi ser for oss å etablere en arena hvor ungdommer og unge voksne kan spille FIFA Ultimate Team i regi Sandnes Ulf, og utfordre seg mot våre toppspillere. Vi ønsker også å arrangere en Sandnes-turnering i nær fremtid, som er åpen for alle, forklarer Wiik Larsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Aleksander har vokst opp i klubben, og er stolt over nå å representere Sandnes Ulfs E-sport-satsing.
Aleksander har vokst opp i klubben, og er stolt over nå å representere Sandnes Ulfs E-sport-satsing.

- Potensialet er stort

At Sandnes Ulf nå har gjort en historisk signering av klubbens første E-sport-spiller, markerer en milepæl for fremtiden. 

Aleksander Klubben vil være en av spillerne, og det blir naturlig å rekruttere flere E-sport-spillere på sikt. 

- Potensialet er stort og E-sport vokser fort. Jeg både håper og tror at Sandnes Ulf E-sport kan være med å kjempe i toppen den dagen det blir en egen E-sport-liga i Norge, sier Klubben.

Wiik Larsen er glad for at Aleksander Klubben blir Sandnes Ulfs E-sport-ambassadør.

- Allerede tilbake i 2016 tok Aleksander kontakt med oss med sitt brennende engasjement for E-sport. Med hans prestasjoner i spillet, kombinert med solid kunnskap og engasjement overfor FIFA Ultimate Team, føltes det naturlig å signere Klubben som den første i denne satsingen. 

TV2 har kjøpt rettigheter

E-sport, deriblant FIFA Ultimate Team, er enormt på verdensbasis, og ekstremt voksende med et kommersielt nivå som vokser parallelt. Nylig ble de kommersielle TV-rettighetene solgt til TV2, noe som illustrerer posisjonen E-sport har fått også i Norge.

Tidenes første norske landskamp i FIFA Ultimate Team ble eksempelvis spilt rett før jul, og streamet direkte på VG.

Foruten at Aleksander Klubben skal representere Sandnes Ulf som E-sport-spiller, blir arbeidet som ambassadør for E-sport-satsingen minst like viktig.

- Først og fremst skal jeg nå trene hardt mot en av de fremtidige turneringene. Så skal jeg også forhåpentligvis få folk i Sandnes til å forstå hva E-sport går ut på, avslutter Klubben.

For spørsmål om E-sport-satsingen, ta kontakt med Morten Wiik Larsen på [email protected] eller tlf 980 69 293.

Annonse fra Obos-ligaen: