Ble kretsmester etter dramatisk serieavslutning mot Haugar

Jenter 15-1 slo Haugar 4-3 og ble dermed kretsmester.

Før fredagens kamp mot Haugar hadde J15-1 spilt en solid høstsesong og ledet serien med Bogafjell og Staal Jørpeland hakk i hel. En imponerende målforskjell på 16-1 vitnet om en god struktur i laget og disiplinert spill. Likevel var bare seier mot Haugar godt nok for å sikre seriemesterskapet og tittelen som kretsmester. Ved uavgjort kunne Staal Jørpeland gå forbi på poeng og ved tap kunne også Bogafjell snike seg forbi på målforskjell.

Oppladningen til kampen var ikke den aller beste, med høstforkjølelse i anmarsj hos noen spillere og diverse småskader, som følger med et tett program, hos andre. For å bøte på det vartet lagets supportergjeng opp med musikk, flagg, fyrverkeri og stor stemning. Haugar hadde også gjort sitt beste for å skape liv med trommer og ivrige bortesupportere.

Mens hjemmelaget trippet smånervøse rundt og tenkte litt på hva som sto på spill, spilte Haugar med litt lavere skuldre og fokus på å hevne vårens forsmedelige hjemmetap. Det hele laget en ramme som minnet om en liten cupfinale, med spenning både langs sidelinjen og på banen. Sandnes Ulf kom godt i gang og presset høyt, men fikk ikke ballen over streken på de første målsjansene. Litt mot spillets gang kontret Haugar først inn ett mål etter 30 minutter og så ett til kun to minutter senere. Med 0-2 på tavla var nok stemningen høy både på Bogafjell og på Jørpeland. I tillegg hadde hjemmelaget mistet enda flere spillere i løpet av kampen som følge av skader. I omgangens siste minutt kom omsider hjemmelagets første mål og med 1-2 til pause så det ikke helt umulig ut.

Ved inngangen til andre omgang var det bare å iverksette plan B. De inkluderte å sette inn en halvskadet spiller i mål, kun tre spillere i forsvar og keeperen opp i angrep. Spillet satt fremdeles ikke helt, men man kommer langt med vilje og innsats. 1-2 ble snudd til 3-2 og jentene kunne igjen kjenne lukten av medaljer. Haugar hadde dog ikke reist så langt for å sitte stille å se på serielederen cruise inn til hjemmeseier og kretsmesterskap. De tok opp hansken og utlignet på en fin corner. Dermed var vi like langt og hjemmelaget trengte nok et mål. Med fem minutter igjen på klokken ble det dømt frispark til hjemmelaget på nesten 50 meters avstand til mål. Frisparket ble slått med presisjon og ble headet kontant inn under tverrliggeren! 4-3 og vekten tippet igjen i hjemmelagets favør. Dramaet var likevel ikke over, da Sandnes Ulf fikk et gult kort og fem minutters utvisning ventet.

På tross av noen turbulente sluttminutter og med en spiller mindre klarte jentene fortjent å dra seieren i land. Det var jobba, jobba, jobba i alle lagdeler som gjorde utslaget!

Kretsmesterskapet var en fantastisk sesongslutt for jentene. De har i flere år vist stor treningsiver og treningsglede. De har gradvis hevdet seg høyere i lokalt seriespill og har også gjort det meget bra i nasjonale turneringer og Dana Cup. Det er bare å ta av seg hatten for jentenes innsats og så håper vi at det holder koken til de når seniornivå om noen år!