- Supermotivert til å komme i gang

Daniel Edvardsen blir Sandnes Ulf-spiller ut 2019-sesongen.

Annonse:

Den 26 år gamle forsvarsspilleren Daniel Edvardsen er klar for Sandnes Ulf, og backspillerens kontrakt strekker seg ut 2019-sesongen.

- Jeg er veldig glad for at dette kom i orden nå, og dette er veldig bra for meg og samboeren min. Vi gleder oss veldig til å flytte ned, og jeg er supermotivert til å komme i gang i lyseblått, sier Edvardsen til SandnesUlf.no.

Edvardsen kom til Bodø/Glimt sommeren 2013, og spilte 21 kamper for Glimt da laget var i Eliteserien i 2017. Totalt endte han opp med rundt 50 kamper for Bodø/Glimt. 

Edvardsen, som før han kom til Glimt var midtbanespiller, ble enig om å avslutte samarbeidet etter 2017-sesongen, selv om det ble opprykk med Glimt. 

- Det har vært et trøblete år for min del. Det blir litt blandede følelser selv med opprykk når du ikke har fått vært så delaktig selv. For meg har det vært viktig med spilletid, og jeg kommer som sagt veldig motivert til Sandnes, forklarer Edvardsen.

- Oi oi oi, det blir artig

Høyrebacken har et mål om å tilføre laget både fart og trøkk når han trer på seg den lyseblå trøya.

- Jeg har også erfaring fra både opp- og nedrykk, opp- og nedturer. Jeg vil også bidra i treningshverdagen i forhold til profesjonalitet, sier Edvardsen.

Med fersk erfaring fra OBOS-ligaen vet han også hva som venter foran hver kamp neste år. I Glimt fikk han oppleve hvor viktig det kollektive og vinnerkultur er for å trumfe gjennom OBOS-ligaen.

- Det ble bygget en spillergruppe som var godt sveiset sammen, gikk i krigen for hverandre og jobbet godt sammen. Hele gruppa sto på hele tiden, og i tillegg sto enkeltspillere frem når det gjaldt, forteller Edvardsen. 

- Derfor handler det om å få kollektivet til å dra i samme retning, mener han.

Han var ikke kjent med terminlisten for 2018 onsdag ettermiddag. Slik reagerte han da han hørte om Viking - Sandnes Ulf på 16. mai.

- Oi oi oi, det blir artig. Jeg har erfaring med derbyet mellom Glimt og Tromsø, og vet hva det betyr for spillere og supportere. Så dette blir veldig gøy, legger han til.

- Gode kandidater på blokka

Daglig leder Tom Rune Espedal er glad for å få inn Daniel Edvardsen, og forteller at det er en spiller Sandnes Ulf har forsøkt å hente tidligere.

Etter 2017-sesongen har det blitt store endringer i klubben, uten at Espedal er bekymret av den grunn.

- Vi hadde en tøff avslutning på sesongen, og det medfører at det blir en del endringer i stallen. Men vi har vært med på dette før, og vi har mange gode kandidater på blokka, forteller Espedal til SandnesUlf.no.

Stor konkurranse

Han forteller at klubben har god oversikt over interessante spillere. Konkurransen om de spillerne som står uten kontrakt er likevel tøff, ettersom mange sitter på gjerdet og venter på tilbud fra de beste klubbene.

Senest denne uken fikk klubben nei fra en spiller de lyseblå har hatt tett dialog med over tid, men valgte en større klubb i nabolandet.

- Spillere vi er i tett dialog med og gjerne i konkrete forhandlinger med, kan vi fort risikere å tape til større klubber som opererer med høyere lønnsrammer enn oss. 

Status A-stallen per 21. desember

Espedal stiller til nettmøte torsdag 21. desember klokken 16:00 for å svare på spørsmål om spillerlogistikk og stadionbygging, men kan forsikre supporterne om spesielt én ting:

- Det vil komme gode nyheter gjennom vinteren. For oss er det viktigste at de er gode nok, understreker klubbens daglige leder.

Tidligere er det kjent at verken Viljar Helland Vevatne eller Kjell Rune Sellin spiller i Sandnes Ulf i 2018. Det samme gjelder for Roy Miljeteig.

Under er oversikten over spillere som er på kontrakt per i dag. Oppsatte posisjoner er brukt som eksempel. I tillegg er Mikal Jacobsen i A-troppen som hospitant i 2018.

Annonse fra Obos-ligaen: