EIK vant på vindfulle Varhaug

Årets første treningskamp endte med 2-0 tap mot EIK fra Egersund. I sur vind ble det en kald affære på flat-jæren.

Til Aftenbladet uttalte hovedtrener Steffen Landro dette etter kampen: – Vi har mye å øve på i ukene fremover, blant annet må vi bli sikrere bakfra, førstepasningene må bli bedre, men her var også veldig mye som var bedre enn jeg hadde trodd.

Laget startet kampen med god intensitet og høyt press. Det resulterte allikevel ikke i mer en et par halvsjanser. Jostein Ekeland, Sander Ringberg, Kevin Jablinski og André Sødlund akslet alle den lyseblå drakten for aller første gang.

I andre omgang åpnet kampen seg opp og EIK overtok mer av spillet. Etter snaue timen satte Naglestad inn 1-0 til egersunderne. Maxwell Effion var nær en utlikning like etter målet, men skuddet hans gikk like over tverrliggeren. Da Sumareh skaffet straffespark til EIK etter rundt 75 minutter satte Naglestad hans andre for dagen og økte ledelsen til 2-0.

Kampen ebbet ut med noen få farligheter for Sandnes Ulf, også disse med den nigerianske unggutten Effion på farten. Det ble med forsøkene og da dommer Higraff blåste av kampen endte vi opp uten scoringer og med to bak Vestly Heigre.

Laget som startet kampen; Pål Vestly Heigre, Kevin Jablinski, Jasmin Bogdanovic, Ingvald Halgunset; Sander Ringberg, Christian Landu Landu, Adrian Berntsen, Johannes Laaksonen, André Sødlund; Kent Håvard Eriksen (k) og Jostein Ekeland. I andre omgang fikk Johannes Nunez Gody, Simon Collina og Maxwell Effion sjansen i stedet for Ekeland, Sødlund og Landu Landu. Etter halvspilt andre omgang kom Chris André Formo og Simon Toft inn for henholdsvis Eriksen og Bogdanovic.