Flere endringer i Sandnes Ulf

Èn slutter, mens Tomi Markovski blir utviklingsleder og Bojan Zajic går inn i rollen som assistenttrener på A-laget.

Annonse:
Denne uken er det avklart flere endringer rundt det sportslige apparatet etter at klubben mottok Lars Johan Myklebust sin oppsigelse. I hovedtrekk er dette endringene som vil tre i kraft i løpet av måneden:

  • Utviklingsleder Lars Johan Myklebust har sagt opp stillingen til fordel for en stilling hvor han skal drifte et fotballakademi i Dubai.
  • Ny utviklingsleder blir Tomi Markovski, som har vært assistenttrener på A-laget siden 2015.
  • Bojan Zajic trer inn i rollen som assistenttrener, og slutter som spiller på A-laget etter sommerferien.

Myklebust til Dubai

Myklebust jobber i Sandnes Ulf ut juni, og endringene trer derfor i kraft fra og med juli. 

Hordalendingen ble ansatt i Sandnes Ulf i februar i år hvor han tok over stillingen etter Erik Løland, som ga seg for å gå over i rollen som daglig leder i fotballkretsen.

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, er stolt over at klubben nok en gang sender folk videre til større oppgaver.

- Vi skulle selvsagt håpet Myklebust kunne ha vært hos oss lengre. Men det er helt klart positivt at vi er med og utvikler også ledere som tar steget ut til større fotballoppgaver i verden, sier Espedal.

Kunne ikke si nei

Myklebust går som nevnt til en jobb i Dubai hvor han skal drive et fotballakademi. Før han kom til Sandnes Ulf hadde han flere år bak seg i utlandet, blant annet i nettopp Dubai, i tillegg til i Belgia.

Myklebust har rukket å bli glad i klubben på kort tid.
Myklebust har rukket å bli glad i klubben på kort tid.

Han forteller om en beslutning som var vanskelig å ta.

- Timingen var selvsagt ikke optimal. Jeg trives veldig godt i Sandnes Ulf, og hadde ikke sett for meg endringer nå, sier Myklebust.

- Men når tilbudet først kom, så var det en totalpakke det var umulig for meg å si nei til. Jeg ville aldri fått en slik mulighet igjen, legger han til.

Når han forlater Sandnes Ulf, blir det etter fem svært innholdsrike måneder. Den avtroppende utviklingssjefen forteller at han har rukket å bli veldig glad i klubben på kort tid.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot, og det har gjort at inntredenen i Sandnes Ulf har gått veldig smidig. Jeg kom til en klubb som jeg opplever som veldig åpen, hvor det er stor takhøyde, hvor folk er inkluderende og positive, og en klubb som blir drevet meget fornuftig.

- Det er ikke minst en klubb og en by med et vanvittig stort potensiale, fortsetter han.

Markovski inn som utviklingsleder

Etter at Sandnes Ulf mottok oppsigelsen har klubben vært opptatt av å finne en ny utviklingsleder med høy kompetanse, erfaring fra skolesamarbeid og erfaring fra toppfotball for å nevne noe. 

- Tomi Markovski har mange års erfaring med dette fra tidligere fotballiv, og vi er derfor veldig glade for at han vil gå inn i stillingen som ny utviklingsleder, sier Espedal.

Klubbens daglige leder forteller at Markovski fortsatt vil ha en sentral rolle inn mot A-laget, og at ansettelsen også er et ledd i å knytte arbeidet i utviklingsavdelingen enda tettere med arbeidet rundt A-laget.

- Vi er trygge på at både Tomi og Owe Salvesen vil bidra til at vi utvikler flere gode fotballspillere i fremtiden, sier Espedal.

Står hans hjerte nær

Markovski ser frem til å bidra med profesjonalisere ytterligere arbeidet rundt spillerutvikling i klubben.

- Det sentrale med mitt arbeid, og til de andre som jobber i utviklingsavdelingen, er å få opp spillere til A-laget. Jeg ønsker å skape en «lyseblå tråd» i utviklingsarbeidet i klubben, fra A-lag til barnefotball, forteller Markovski.

Spillerutvikling har alltid stått østlendingens hjerte nær. 

- Det er en posisjon i klubben som alltid har hengt høyt. Det er ingen tvil om at det er en viktig stilling, og jeg er glad for at denne muligheten dukket opp. 

- Jeg har holdt på med spillerutvikling i hele mitt voksne liv. Jeg har vært heldig å få reise mye rundt i verden og hente inn erfaring fra ulike hold. Nå ser jeg frem til å benytte meg av denne erfaringen inn i utviklingsarbeidet i klubben, forklarer Markovski.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Markovski (til venstre) vil fortsatt være tilknyttet Bengt Sæternes og resten av A-laget.
Markovski (til venstre) vil fortsatt være tilknyttet Bengt Sæternes og resten av A-laget.

Zajic tar over som assistenttrener

Klubben har også valgt å ansette internt når rollen til Markovski som assistenttrener skulle erstattes. Den rutinerte fotballspilleren Bojan Zajic, med mange år bak seg fra norsk toppfotball, går inn for fullt som assistenttrener etter ferien. 

Etter ferien vil han da ikke lenger være spiller i A-troppen, men det er sannsynlig at han vil bidra som spiller på rekruttlaget. 

- Ansettelsen av Zajic som assistenttrener er i tråd med måten vi som klubb tenker på. Klubben er opptatt av kontinuitet, og vi ønsker lærevillige og sultne trenere med ambisjoner. Zajic definitivt under den kategorien, forteller Espedal.

Zajic: - En drøm

Zajic slutter som spiller, men gleder seg til å bidra som trener. Foto: Rune Eikeland.
Zajic slutter som spiller, men gleder seg til å bidra som trener. Foto: Rune Eikeland.

Det bekrefter hovedpersonen selv, som lenge har gått med et brennende ønske om å bli trener.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Selvsagt har det vært vanskelig for meg å slutte med fotball, spesielt siden jeg føler meg i form. 

- Men dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Zajic, som vil takke klubben for muligheten. 

Zajic har over en periode hatt en rolle som trener på feltet.

- Det gir meg glede å kunne trene andre. Jeg kjenner mye fotball gjennom mine mange år i toppfotballen, og vil bruke denne erfaringen inn i rollen min som assistenttrener.

- I tillegg er jeg veldig glad i å jobbe med talenter, og ser frem til å bidra mye her, sier Zajic.

Tom Rune Espedal er trygg på at klubben har fått en god løsning.

- Avslutningsvis ønsker jeg å si at vi som klubb er glade for denne løsningen, og at vi har fått denne type kompetanse på plass i de ulike stillingene, sier Espedal.

Annonse fra Obos-ligaen: