Helsort kveld i Tromsø

Bortekampen mot serielederen fra nord er en kamp de lyseblå helst vil glemme. Etter en solid seier mot Ranheim var det et lag med selvtillit som satte seg på flyet til Tromsø i morgentimene. Da dommeren blåste i fløyta hadde Vestly Heigre plukket hele fem baller ut fra nettet. Foto: Nanco Hoogstad.

– Vi har det tøft, spillerne og oss rundt laget, men vi skal reise oss. Garantert, sier Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, til Aftenbladet etter 0–5 Alfheim stadion.

– Spillerne ga alt, de fulgte planen. Ingen grunn til å kjefte. Det er var jeg som la planen og bommet, sier strilen uten å skyve den minste flik av ansvar over på andre.

– Alle andre som har møtt Tromsø, har lagt seg veldig lavt. Vi skulle overraske og prøve motsatt. Det funket bare de aller første minuttene.

Etter det var det Tromsø-dominans. I alle ledd. Etter et bare gode redninger fra Sandnes Ulfs sisteskanse, åpnet Tromsø kontoen etter en snau halvtime. Denne økte de og gikk inn til pausen med en fortjent 2-0 ledelse. Det var et spedt forsøk fra gjestene i starten av andre omgang, men da Berntsen satte 3-0 kontant i nota etter et frispark, var kampen i realiteten over. Hjemmelaget befestet sin posisjon på toppen av tabellen og puttet ytterligere to ganger. Selv med fem mål bak seg, var Vestly Heigre blant Sandnes Ulfs beste spillere. Noen flotte redninger hindret et enda større tap.

Fremover på banen for de lyseblå sørget solide Tromsø-stoppere for å stenge helt igjen. Det ble med noen spede forsøk.

Fredag venter ny kamp, og en ny anledning til å komme på rett spor igjen. Da er det KFUM som besøker Øster Hus Arena. Landro og hans menn er mer enn klar for å rette opp inntrykket etter denne kampen.