Honka hanket seieren i land

Årets første treningskamp på gress fant sted i Marbella. Her ble det møte med vår tidligere forsvarsbauta Tapio Heikkilä og hans nye lag Honka fra Finland.

Annonse:

På plass i Marbella møtte vi finsk eliteseriemotstand i oppholdets første treningskamp. Flotte omgivelser, grønt gress og en lun vind la en fin ramme rundt oppgjøret.

Kampen startet med høyt press fra de lyseblå. Allikevel førte ikke dette til alt for store sjanser og Honka hadde god kontroll de første 20 minuttene. Etter et par redninger fra Vestly Heigre i Sandnes Ulf buret, fikk vår unge angriper Maxwell Effiom en sjanse alene med keeper. Pasningen til Ekeland ble for upresis og kaptein Heikkilä ryddet opp foran eget mål. Like før pause ble finnene tildelt straffespark og Dongou satte ballen i mål fra 11-meteren.

I andre omgang hevet de lyseblå seg et par hakk. Med litt bedre presisjon hadde skuddet fra Claes Kronberg lurt seg på innsiden av stolpen. I tillegg hadde nok en våken dommer også gitt straffespark til Sandnes Ulf da Effiom ble løpt ned innenfor Honkas sekstenmeter.

Purunge Artan Medvedov fikk spille den siste halvtimen og viste godt igjen på banen. Stortalentet fra Sandnes blir definitivt å se i OBOS-ligaen i år.

– Jeg er fornøyd med at vi klarte å endre kampbildet etter en 1. omgang som var soft og ikke god nok. Så var det ikke lett å skape mange sjanser mot et lavtliggende 5–4–1-lag med så mye fysikk, påpeker Steffen Landro overfor Aftenbladet.

Kampen endte 1-0 til Honka. Fredag møter vi nyopprykkede divisjonskollega Åsane til oppholdets andre og siste treningskamp.

Følgende lag startet: Pål Vestly Heigre; Kevin Jablinski, Jasmin Bogdanovic, Ingvald Halgunset; Claes Kronberg, Adrian Berntsen, Kay Kostadinov, André Sødlund, Sander Ringberg; Maxwell Effiom og Jostein Ekeland