Kenneth Sola gir seg med toppfotball

Alt har en ende. Det samme gjelder Kenneth Sola, som har valgt å gi seg med toppfotball.

Annonse:

Kenneth Sola har valgt å trappe ned, og gir seg som profesjonell fotballspiller. Det betyr også at hans sju og et halvt år lange fotballkarriere i Sandnes Ulf nå er over. Den trofaste forsvarsspilleren går over til sivil jobb fra januar av.

- Det er selvsagt vemodig å slutte med fotball på toppnivå. Så det blir litt rart å gjøre noe annet nå fra januar av, forteller en ærlig Kenneth Sola til SandnesUlf.no.

Det var en vanskelig beslutning å ta.

— Kenneth Sola
Sandnes Ulf-bautaen kom til klubben så langt tilbake som sommeren 2010, og var også i kontraktsforhandlinger med klubben i høst med tanke på forlengelse av kontrakten hans som gikk ut etter denne sesongen.

Nylig valgte han å ta beslutningen om å gi seg som toppfotball.

- Det er en totalvurdering som har gjort at jeg valgte å gi avkall på toppfotballkarrieren, og det var en vanskelig beslutning å ta ettersom det har vært hele livet mitt i voksen alder.

Kåret til "Årets spiller"

Kenneth Sola spilte hele 27 kamper i sin siste Sandnes Ulf-sesong.
Kenneth Sola spilte hele 27 kamper i sin siste Sandnes Ulf-sesong.

Sola utelukker ikke at han gjør comeback for en annen klubb på et annet nivå, men forteller at det i så fall blir hobbyfotball i lavere divisjoner for å holde formen ved like. Han kan se tilbake på en innholdsrik karriere på toppnivå, og ble senest i år kåret til ”Årets spiller” av Sandnesposten sine lesere.

- Det var en ære å bli kåret til det av supporterne, og selvsagt kjekt å avslutte karrieren med en slik hedersbetegnelse, forteller 32-åringen.

- Samtidig må jeg jo være ærlig å si at det var skuffende at vi ikke klarte å avslutte bedre enn vi gjorde i år, og gjør at jeg avslutter med en litt bitter ettersmak rent sportslig. Så ser jeg likevel tilbake på mange gode sportslige år for min egen del i klubben.

Vært på eventyret

Venstrebacken har vært med på kanskje en av klubbens mest spennende tider rent sportslig, samt hvordan klubben har utviklet seg de siste årene. Det har han fått merke tett på kroppen.

- Klubben har gått fra å være halvprofesjonell til å bli helprofesjonell de årene jeg har vært her. De første 2-3 sesongene mine her trente vi på ettermiddagen, og selv det første året i Eliteserien hadde vi et par ettermiddagsøkter, minnes han.

- Foruten at klubben er blitt profesjonalisert veldig i løpet av tiden min her, har også interessen for klubben økt betraktelig hele tiden.

Han betrakter de første årene i klubben som et aldri så lite eventyr, med opprykk til Eliteserien i 2011 som det definitive høydepunktet.

- Veldig mange betegner seieren mot Kongsvinger i 2011-sesongen som den store snuoperasjonen som førte til opprykk. Jeg mener det var kampen før, nemlig i Ulsteinvik borte mot Hødd som viste prov om at noe skikkelig bra var i gang, selv om vi tapte. Etter det har det jo blitt en helt annen verden i Sandnes Ulf, forklarer Sola, som også rangerer fornyet Eliteserie-kontrakt i 2012 og 2013 høyt over opplevelser i klubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kenneth Sola hadde en sentral rolle i laget da de lyseblå rykket opp til Eliteserien i 2011.
Kenneth Sola hadde en sentral rolle i laget da de lyseblå rykket opp til Eliteserien i 2011.

Lyseblå Sola

En lojal tjener gir med andre ord stafettpinnen videre, og bedyrer at hjertet hans alltid vil forbli lyseblått.

- Jeg har fått stor tilknytning både til byen, klubben og folkene jeg har blitt kjent med gjennom alle disse årene. Jeg har jo også fått så god tilknytning at jeg har flyttet til Sandnes, forteller Tjelta-gutten.

Sandnes Ulf vil takke Kenneth Sola for sitt engasjement, lojalitet og innsats både på og utenfor banen i klubben siden sommeren 2010, og ser frem til å ønske ham velkommen på kamper i fremtiden.

- Det er vemodig at en spiller som Kenneth Sola gir seg. Kenneth har bidratt i klubben i mange år, og har vært med både på nedturer og oppturer. Gjennom dette har han alltid vært lojal overfor klubben og gitt hundre prosent.

Det forteller daglig leder Tom Rune Espedal.

- Når situasjonen ble som den ble, så er det ingenting som er bedre enn at han tenker på fremtiden og familie. Vi håper å se han mye på stadion fremover, avslutter Espedal.

Foruten Sola er også Jørgen Olsen, Jonas Høidahl, Oddbjørn Skartun, Mads Nielsen og Nicolai Geertsen ferdige i klubben etter årets sesong.

Kenneth Sola

  • Født i 1985

  • Vært i Sandnes Ulf siden 2010

  • 164 obligatoriske kamper

  • 9 scoringer

  • Sto for en av årets scoringer i 2017

Annonse fra Obos-ligaen: