Landu Landu blir Sandnes Ulf-spiller

Har signert en 1-årskontrakt med Sandnes Ulf.

Foto: til.no

Annonse:
Sandnes Ulf har signert en 1-årskontrakt med midtbanespilleren Christian Landu Landu. Han kommer fra en årrekke med Eliteserie-fotball, senest i Tromsø i fjor, en klubb han kom til i 2015.

- Det er godt å ha dette i boks, og det blir fint å kun konsentrere seg om å spille fotball fremover, sier Landu Landu til SandnesUlf.no. 

Midtbanespilleren har allerede et par treninger med Sandnes Ulf bak seg. Han blir ikke med i onsdagens treningskamp mot Arendal, og får derfor mest sannsynlig sin Sandnes Ulf-debut på Marbella i neste uke.

- Vi fotballspillere er privilegerte som kan få lov til å oppleve nye steder og omgivelser, prøve ut nye ting mens man har muligheten, og jeg er glad for tiden jeg hadde i Tromsø. Nå skal det bli godt å komme hjem til folk man kjenner, og jeg kjenner jo flere av gutta på laget allerede, sier Landu Landu.

Han har spilt på lag med blant annet Bengt Sæternes, Herman Kleppa og Pål Vestly Heigre tidligere.

- Det blir godt å dele rom med Pål igjen, sier han og smiler.

Solid Eliteserie-erfaring

Landu Landu, som opprinnelig er siddis, har allerede lang fartstid hos naboen i nord, og han debuterte med Eliteserie-fotball i Viking allerede som 16-åring i 2008. Totalt er det blitt 172 Eliteserie-kamper på 26-åringen.

- Med unntak av fjoråret hvor det ble lite spilletid i Tromsø, føler jeg at jeg har hatt fin utvikling de siste årene. Nå gleder jeg meg til å ha en rolle hvor jeg håper å bli en viktig brikke viktig for laget, og i tillegg bidra til at Sandnes Ulf kan bli bedre i 2019, forklarer Lanu Landu.

- Nå blir det viktigste i første omgang å kjempe seg til en plass på laget. Samtidig føler jeg det er en god match med Sandnes Ulf der jeg er i karrieren min nå, legger han til.

Vært på jakt etter Landu Landu lenge

Hovedtrener Bengt Sæternes sier at han har ønsket å hente midtbanespilleren lenge, og at han derfor er ekstra glad for at Tasta-gutten nå har signert kontrakt med Sandnes Ulf.

- Det er en spiller som har rukket å spille på seg mye erfaring etterhvert, og som har trent og spilt i gode lag i en årrekke. Han har utviklet seg godt, sier Sandnes Ulf-treneren til SandnesUlf.no.

Sandnes Ulf skal bli vanskelige å møte i 2019, og Sæternes mener Landu Landu er en spiller som passer godt inn i den filosofien.

- Vi har søkt lenge etter krigere på midtbanen, og nå sitter vi med både Christian og Johannes Laaksonen som virkelig vet hva det vil si å krige på midten. Med Christian får vi en energisk spiller som tar for seg både offensivt og defensivt, forklarer Sæternes.

- Jeg er veldig glad for denne signeringen, og ser frem til å se han utvikle seg videre hos oss, avslutter hovedtreneren.

Annonse fra Obos-ligaen: