Myklebust ny utviklingsleder i Sandnes Ulf

Fra utlandet til Sandnes Ulf. Sunnhordlending blir ny utviklingsleder.

Lars Johan Myklebust blir ny utviklingsleder i Sandnes Ulf, og han overtar rollen etter Erik Løland. Sistnevnte blir daglig leder i Rogaland Fotballkrets.

Hans siste jobb var på et fotballakademi Dubai, hvor han startet i fjor sommer. Før det jobbet han i to år som  teknisk koordinator i BX Brussel. Før dette har han hatt ulike trenerroller i Brann, og i andre lokale 3. divisjonsklubber i Hordaland.

Uskedelingen Lars Johan Myklebust blir utviklingsleder i Sandnes Ulf. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda
Uskedelingen Lars Johan Myklebust blir utviklingsleder i Sandnes Ulf. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda

Myklebust begynner i jobben allerede denne uka med utviklingsseminar på La Manga, sammen med andre utviklingsledere fra toppfotballen. Der vil også klubbens nåværende utviklingsansvarlig Løland være tilstede.

- Jeg tror dette er en rolle som kan passe meg veldig godt. Det som fristet meg var kombinasjonen mellom en veldig spennende rolle, og ikke minst inntrykket jeg fikk av klubben, sier Myklebust til SandnesUlf.no.

- Sandnes Ulf er en relativt fersk toppklubb, men virker til å ha lært mye på kort tid. Klubben virker offensive, åpne og ambisiøse. Samtidig opplevde jeg klubben som realistiske og jordnære, legger han til.

Vil ta med erfaringen fra utlandet

36-åringen fra Kvinnherad i Sunnhordaland håper å tilføre en del impulser fra hans år i utlandet. 

- Jeg har lyst å bruke erfaringen min fra utlandet, blant annet profesjonalitet. Et annet viktig område for meg er kommunikasjon, sier han.

- Det gjelder kommunikasjon både internt og utad, ut mot samarbeidsklubber, spillere, foreldre og samarbeidspartnere, bare for å nevne noen. Dette er noe jeg kommer til å ha mye fokus på, understreke Myklebust.

Etter å ha jobbet det siste halvåret på et fotballakademi i Dubai, som var drevet av en inder, ble han invitert til å jobbe på et fotballakademi i India. Nå blir hjemstedet altså Sandnes. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Myklebust ser frem til nye fotballutfordringer i Sandnes. Foto Håvard Sætrevik/Grenda.
Myklebust ser frem til nye fotballutfordringer i Sandnes. Foto Håvard Sætrevik/Grenda.

Vil kombinere det beste fra to land

Før jobben i Dubai, jobbet han som nevnt i BX Brussel i to år, i et land som er blitt anerkjent for sitt utviklingsarbeid de siste årene. Belgia som fotballnasjon har seilet opp til å bli blant de beste i verden.

Hovedstadslaget BX Brussel ble kjøpt opp av Manchester City-spilleren Vincent Kompany i 2013, og Myklebust hadde en sentral rolle i opparbeidelsen av klubbens ungdomsavdeling.

Annonse:
Han var teknisk koordinator, som innebar å utvikle treningsmodellene og det sportslige i klubben, for deretter å implementere planverket inn i treningshverdagen.

- Jeg var med helt fra starten av, og ungdomsavdelingen gikk fra 0 til 1000 medlemmer på bare to år. Det er ingen tvil om at de gjør mye bra i Belgia, men det skal sies at det jobbes godt på fotballsiden i Norge også.

- Jeg skal ta med det beste fra Belgia, og kombinere dette med det vi gjør bra i Norge, sier Myklebust.

Han starter for fullt i jobben ved månedsskiftet februar/mars. Det ser daglig leder Tom Rune Espedal fram til.

- Vi har hatt en god prosess med flere gode søkere, og er veldig fornøyd med å falle ned på Lars Johan. Han har erfaring fra norsk fotball, samt impulser fra utlandet. Vi tror han vil tilføre Sandnes Ulf mye, sier Espedal.

- Fotballbakgrunnen til Lars Johan passer også meget godt med de oppgavene som står foran oss med tanke på nye spillerutviklingskrav fra fotballforbundet, tilføyer klubbens daglige leder.

Foto hovedbilde: Håvard Sætrevik/Grenda.

Annonse fra Obos-ligaen: