- Ønsker å fortsette der jeg avsluttet i Start

Den nederlandske midtbanespilleren Niels Vorthoren er enig med Sandnes Ulf om en 1-årskontrakt.

Annonse:

Niels Vorthoren ankom Sandnes tidlig mandag morgen, og skrev i løpet av morgentimene under en kontrakt som gjør han til Sandnes Ulf-spiller i 2018-sesongen. Han spilte senest i 2017 for Sandnes Ulfs opprykksrival Start, hvor han ble en viktig brikke for at de gule og svarte til slutt klarte opprykket.

I løpet av 27 kamper for Start sto han for ni scoringer for Kristiansands-laget.

- Det føles godt å få dette på plass, og jeg er glad for å ha kun fokus på fotballen igjen. Nå er jeg ivrig på å komme i gang, og bli klar til serien starter 2. april, sier Vorthoren til SandnesUlf.no.

Viktig erfaring

Det er en erfaren spiller som kommer til Sandnes Ulf, med erfaring fra blant annet den øverste divisjonen i Nederland. Med sine 29 år er det også en rutinert spiller som nå tar på seg den lyseblå drakten.

- Jeg har ikke gitt meg selv et mål om hvor mange scoringer jeg skal sette i 2018. For meg er det viktigste nå å lære klubben å kjenne, spillestilen, lagkameratene og så videre.

- Det er mange ting som skal på plass først, og jeg vil fokusere mest mulig på å tilpasse meg laget raskt. Selvsagt har jeg en klar plan om å samme påvirkning på laget som jeg hadde i Start, legger Vorthoren til.

Den høyreiste spilleren tar med andre også med seg en god porsjon erfaring med hva som kreves for å rykke opp fra OBOS-ligaen. Han er selv glad for at han tar med seg erfaringen fra norsk fotball.

- Da slipper jeg å bruke 2-3 måneder for å tilpasse meg. Nå kjenner jeg ligaen og spillerne, og ønsker å fortsette der jeg avsluttet i Start, sier en selvsikker Vorthoren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vorthoren skal spille i lyseblått i 2018.
Vorthoren skal spille i lyseblått i 2018.

- Tøff liga

Han beskriver OBOS-ligaen som en tøff og uforutsigbar liga, og mener det er ingen enkle motstandere i divisjonen.

- Det gjør det jo selvsagt veldig fascinerende. Du kan tro at du skal gå inn i kamper og at det skal bli en enkel seier, så blir det likevel det totalt motsatte.

Start tok til slutt opprykket med fire poengs margin ned til Sandnes Ulf. 

- Skal du kjempe om de to øverste plassene må du holde roen. Selv om vi aldri fikk en luke ned til Sandnes Ulf og Ranheim, hadde vi veldig fokus på å holde roen. Det hjalp også å ha inn en del rutinerte karer, forklarer Vorthoren.

- Og ikke minst skulle vi ikke tape de innbyrdes kampene mot Sandnes Ulf og Ranheim.

Fornøyd klubbleder

Daglig leder Tom Rune Espedal er svært glad for å få inn en rutinert spiller som Vorthoren.

- Dette er en solid signering for oss, og jeg er fornøyd med å få inn en spiller med hans erfaring, sier Espedal til SandnesUlf.no.

- Jeg er sikker på at han vil passe godt inn hos oss, og at han vil bringe inn bra rutine inn i troppen, legger han til.

Vil du være med på laget i 2018? Kjøp #MedUansett-kort!

Annonse fra Obos-ligaen: