Tilbake på vinnersporet mot Ranheim

Etter å ha fått 4-0 i sekken borte mot Strømmen, var det en revansjesugen gjeng som tok i mot fjorårets eliteserielag Ranheim. Da dommer blåste av etter 95 spilte minutter kunne de lyseblå juble for 2-1 seier. Foto: Nanco Hoogstad.

Kampen mot Ranheim ble noenlunde lik møtet med Lillestrøm. Motstander hadde mye ball, men skapte ikke mange store sjanser. Forsvaret lå kompakt og slapp sjelden trønderne til. I andre enden var det heller ikke flusst med sjanser. Allikevel var det Sandnes Ulf som ordnet det første målet på hjemmebanen Øster Hus Arena. Og det målet var av den vakre sorten. Formspilleren Magnus Retsius Grødem tok ansvar i en kontring etter halvtimen. På vakkert vis skrudde han ballen opp i krysset bak Ranheim-målvakt Even Barli.

I andre omgang kom gjestene til et par farlige muligheter, men ballen spratt riktig vei for de lyseblå, samtidig som Vestly Heigre reddet det som kom mellom stengene. Helt til 70 spilte minutter. Et hjørnespark endte i mål, etter tumulter foran Sandnes Ulf målet. – Det målet burde vært annulert, forteller kaptein Espen Hammer Berger etter kampen. – Jeg ble dratt ned og hadde derfor ingen mulighet til å klarere ballen, mener banens beste spiller. Bautaen fra trøndelag slapp jubelen løs da Kent Håvard Eriksen kriget ballen i mål med fem minutter igjen på klokka.

Resultatet holdt seg, og Sandnes Ulf er fortsatt ubeseiret på Øster Hus Arena. En kamp der hovedtrener Steffen Landro viste sin taktiske kløkt. Til Stavanger Aftenblad sa Landro følgende etter kampen: – Jeg er vanvittig stolt av mentaliteten til spillerne, de gjør akkurat det jeg ber om. Vi tok ned Ranheims balltempo, vi jobbet steinhardt i 90 minutter. Derfor klarer vi dette. Scoringen til Rets er uhyre viktig, og det er ikke tilfeldig at det er Kent som står på bakerste stolpe og setter vinnermålet, sier Landro.