Underskudd for 2017

Klubbens årsregnskap ble fremlagt på årsmøtet onsdag kveld i klubbhuset.

Annonse:

Onsdag kveld ble årsmøtet for 2017 avholdt i klubbhuset. Der ble det presentert at klubben leverer et driftsresultat på minus 952.000 kroner.

Resultat etter finanskostnader er 1.300.000 kroner.

- Klubben er naturligvis ikke fornøyd med fjorårets resultat. Vi ble klar over at det ble negative tall i november, og styret og administrasjon har igangsatt tiltak for kommende år.

Det forteller daglig leder Tom Rune Espedal.

Totale inntekter for 2017 ble 26.799.355 kroner, mens utgiftene endte på 27.745.584 kroner.

Tøft marked og brutal sportslig avslutning

  • Underskuddet er en konsekvens av et fortsatt tøft marked på sponsorsiden. Klubben opplevde også at enkelte sitter på gjerde og venter på ny stadion med hensyn til sponsor- og samarbeidsavtaler.
  • Sportslige resultater i avslutningen av året påvirket også negativt. Klubben mistet to tabellplasseringer i løpet av den siste omgangen i serien i 2017, og mistet dermed muligheten for ekstra inntekter i kvalifiseringsspillet om opprykk til Eliteserien.
  • Klubben har hatt rekordmange aktiviteter i 2017, og kostnader på elitelagene er høyere enn budsjettert (reisevirksomhet, turneringer og drift). Det har vært en overskridelse på kostnadssiden.

Har oversikten

Det er samtidig viktig å understreke at klubben har oversikt på situasjonen, og klubben er opptatt av å bygge egenkapital i 2018.

Likviditeten er anstrengt og det er viktig for klubben å nå nye sponsorer i markedet og gjennomføre andre inntektsbringende tiltak.

- Det er mye positivt som skjer, og stadion og mulighetene som ligger der er en oppside for klubben for fremtiden, sier klubbens daglige leder.

- Vi håper at dagens samarbeidspartnere, og potensielt nye partnere, ser muligheter hos Sandnes Ulf, avslutter Espedal.

Styret som er valgt inn for 2018:

Terje Hopen - Styreleder
Eirik Gundegjerde - Nestleder
Eirik Aarsland Salvesen - Styremedlem
Bodil Skjørestad - Styremedlem
Jorunn Stornes Stålesen - Styremedlem
Jørn Hagen - Styremedlem
Kjetil Hagen - Styremedlem
Rasmus Møller - Styremedlem
Sven Augustsson - Varamedlem

Annonse fra Obos-ligaen: