– Vi bygger viktige og gode relasjoner i nettverket

Mosaic Medical er et privat legesenter på Forus som spesialiserer seg på tjenester innen allmennmedisin og bedriftshelsetjeneste. De kom inn som samarbeidspartner til Sandnes Ulf i fjor, og valgte før 2021 sesongen å utvide sin avtale med Sandnes Ulf. Vi tok en prat med en av eierne, Reidun Følgesvold, og daglig leder, Tore Ragnhild Heia. (Foto fra venstre; Tore Ragnhild Heia, Ståle Sæthre og Reidun Følgesvold).

Annonse:

For de som ikke kjenner dere, hvem er Mosaic Medical? 
– Vi er et privat legesenter med en offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste. Våre leger har lang fartstid og mye erfaring innen bedriftshelsetjeneste, allmennmedisin og driver i tillegg en akuttmedisinsk poliklinikk.
– Vi er et legesenter som ønsker allmenheten velkommen, både de kundene vi har bedriftsavtale med, men også de som ønsker å bruke oss som et alternativ til fastlege, forteller Følgesvold, en av gründerne bak Mosaic Medical. 

Mosaic Medical er et relativt ferskt navn i markedet med oppstart i 2019. Hvordan var det å starte opp en ny bedrift nesten samtidig som Covid-19 traff oss?
– Som du sier, vi er relativt ferske, men alle som jobber her har relevant og god erfaring med faget vi utøver fra tidligere jobber. Vi så på det som en lukrativ mulighet å starte for oss selv og angrer absolutt ikke på det valget. Mange av våre tidligere kunder og fulgte med oss videre, noe som gjorde at vi ikke måtte starte på bar bakke, sier Følgesvold som ser lyst på fremtiden.
– Men ja, Covid-19 traff oss og vi måtte omstille oss raskt. Våre leger gjorde en fantastisk jobb i den fasen. Vi satte oss raskt inn i mulighetene for å teste befolkningen og hvilke muligheter vi hadde til å drive med testing. Videre tok vi kontakt med bedriftene som allerede bruker oss og forhørte oss hos store oljeselskaper for å sjekke behovet for testing slik de kunne holde hjulene og den daglige driften i gang. Det har vært en stor suksess, forklarer Reidun Følgesvold.

Og når Covid-19 forhåpentligvis snart er over, hva blir fokuset da?
– Ja, vi håper virkelig vi snart kan få en mer normal hverdag og for vår del vil vi da gå tilbake til allmennmedisin og bedriftshelsetjeneste.

Er det bare bedrifter som kan benytte Mosaic Medical sine tjenester eller er dere et legesenter for alle som har behov for hjelp?
– Vi er et legesenter som er til for alle. Du kan komme som privatperson og du kan ha en bedriftshelsetjeneste avtale som gjelder for de bedrifter som har risikoforhold i bedriften og som er pålagt å ha denne tjenesten. Eller du kan inngå en helt vanlig bedriftsavtale med oss som gir de ansatte og familiemedlemmer rask hjelp ved behov. Bestiller du en time hos oss før klokken 10.00, gjør vi alt i vår makt at du får time samme dag. Vi skal være best på oppfølging og service, sier en entusiastisk Følgesvold. 

Daglig leder Tore Ragnhild Heia kom inn oktober 2020. Hun syns oppdraget med å utvikle Mosaic Medical for fremtiden var svært spennende.
– Mine oppgaver er å sikre at vi kommer oss gjennom Covid-19 på en god måte og ikke minst fokusere på hva vi gjør når hverdagen blir mer normal. Vi skal være best på bedriftssegmentet, men samtidig ønsker vi å utvikle hele legesenteret til å bli et allmennlegesenter der man kan få en time raskt og slipper å vente i lang tid før man kommer seg inn til en lege. Våre kunder skal føle at legen har tid og går grundig gjennom problemstillingen pasienten har, forteller den daglige lederen før hun fortsetter; – I disse tider tilbyr vi også legekonsultasjon på video, noe mange benytter seg av. Har du behov for en legetime, men har ikke mulighet til å komme ut til oss, kan du bestille time online via våre hjemmesider, avslutter Heia som ser lyst på fremtiden til Mosaic Medical. 

Vi må også snakke litt om samarbeidet deres med Sandnes Ulf. Dere kom inn som samarbeidspartner i 2020. Før årets sesong valgte dere å utvide avtalen med Sandnes Ulf. Fortell litt om deres inntrykk av å være en samarbeidspartner med Sandnes Ulf?
– Sandnes Ulf ligger i mitt hjerte. Nettverket er utrolig kjekt å være en del av. Vi føler oss velkommen der, samarbeidspartnerne snakker positivt til og om hverandre og jeg går alltid fra nettverkssamlinger med en positiv energi. Samtidig ønsker jeg å legge til at jeg opplever et større og større fokus blant samarbeidspartnerne at man leter etter internt i nettverket når man har behov for en tjeneste eller et produkt. Det er en kultur klubben er flinke til å ha fokus på, men det er like viktig at vi i nettverket har fokus på dette og minner hverandre på det, sier Følgesvold som kjenner nettverket godt også fra sin tidligere arbeidsgiver.

Får dere noe Business av å bli med da? 
– Vi har mange av samarbeidspartnerne til Sandnes Ulf på kundelisten vår. Det å bygge relasjoner med disse også andre steder enn når de er på legebesøk er viktig for oss. Det er ofte på samlingene vi får anledning til å bygge de gode relasjonene og derfor er nettverket til Sandnes Ulf utrolig viktig for oss å være en del av, avslutter Reidun Følgesvold.

Vi takker Mosaic Medical for tiden og gleder oss til et tett og godt samarbeid i tiden fremover

Annonse fra Obos-ligaen: