– Vi er god på mye, men har fortsatt utviklingspotensiale

I dag skal dere få bli kjent med Tomi Markovski, leder for utviklingsavdelingen i Sandnes Ulf. Han har nå vært en del av klubben i seks år og kjenner derfor klubben godt.

Annonse:

Tomi, før vi snakker om Sandnes Ulf, kan du fortelle hvem du er og litt om din bakgrunn?
– Jeg vil beskrive meg selv som en fotballidiot. Jeg har gjennom hele livet fulgt med på fotball, spilt fotball og trent forskjellige lag. Fotball er min store lidenskap og jeg er både heldig og priviligert som får lov å drive med dette på fulltid. Til tross for at fotballen tar mesteparten av tiden min, betyr familien mye for meg. Det passer fint at jeg er glad i å reise, da jeg har familie som er bosatt i store deler av verden, forteller den hyggelige østlendingen.
– Jeg er så heldig at jeg har fått lov å være i mange spennende klubber. Før Sandnes Ulf var jeg analyseansvarlig for Brann, jeg har vært i Stabæk, Asker, Bærum og Røa. I tillegg har jeg jobbet på NTG i ni år", sier Markovski.

Nå har du vært en del av Sandnes Ulf i seks år. Fortell litt om hvilke roller du har hatt hos oss?
– Seks år ja, tiden flyr! Mine første år var jeg i teamet til Bengt Sæternes som assistent, mens de siste 3 årene har jeg vært klubbens utviklingsleder.

Utviklingsleder må være en spennende og ikke minst viktig jobb for en klubb som Sandnes Ulf. Kan du fortelle litt om dine arbeidsoppgaver?
– Jeg har varierte oppgaver, men jeg bruker mye tid på akademiklassifisering, et verktøy som brukes av alle toppklubber i Norge. Sandnes Ulf har to av maksimalt fem stjerner. Vi blir målt på forskjellige punkter, blant annet antall årsverk i utviklingsavdelingen, samarbeid med naboklubber, skoler og FFO, forklarer Tomi ivrig, før han fortsetter.
– Vi er veldig bra på mye, men har også utviklingspotensial på noen områder.

Hvordan opplever du talentutviklingen i klubben nå? 
– Hvis du tenker på egenproduserte spillere på A-laget i dag, så har vi ikke mange. Vi ønsker alltid at lokale spillere skal ta steget opp, og det jobber vi knallhardt for å oppnå. Ser du på resultatene i år, har vi mye talent og har levert bra. G-15 og G-16 ble kretsmestere i år, mens U-20 laget vårt skal spille semifinale mot Bryne på søndag, etter at de slo ut Viking i kvartfinalen. Jeg håper og tror noen av disse tar det siste steget og blir A-lagsspillere i løpet av kort tid. Rammebetingelsene har blitt betydelig bedre for å utvikle spillere nå som vi har kommet oss inn på Øster Hus Arena og vi har et strålende samarbeid med Wang Ung og Sandnes VGS. Ingenting hadde gledet meg og ledelsen mer enn om vår neste stjerne var en spiller som har gått gradene i klubben, sier Markovski håpefullt.

Til slutt, kan du fortelle oss litt om Team Sandnes Velde? 
– Ja, selvsagt kan jeg det. Det er en soneklubb hvor vi plukker ut spillere fra naboklubbene til trening hver fredag. Et par ganger i året reiser vi rundt omkring i landet og møter de beste lagene på årstrinnet. Det gir oss mulighet til å vurdere lokale spillere mot god motstand og gir oss en god oversikt over talentene i byen. Det er også gjennom dette laget spillere blir plukket ut til kretslag, så det handler om å gripe muligheten for spillerne.

Tomi snakket fort i slutten, men han måtte rekke en trening. Inntrykket vår kjære utviklingsleder gav oss, hersket ingen tvil. Han ønsker det beste for talentene i hele byen, og gjør en lidenskapelig innsats for å få opp lokale spillere til vårt A-lag.

Annonse fra Obos-ligaen: