1-2 og tre poeng mot Start i Kristiansand...

... og a poeng med opprykkslagene. Anders Hiim slo an tonen for de lyseblå med en første omgang på øverste hylle, bare avløst av en Braut Brunes-scoring til vertene. I tillegg til «Gaukereiret» ved denne anledning anført av varaordfører Pål Morten Borgli, var det mange «hyttenaboer» eller «pissemaurer» som Sørlendingene liker å kalle oss, på Sør Arena. (På bildet fra venstre Helge Rein Østbø, kanskje best kjent fra Vidar, men også med A-kamper for SU, Bjørg Elin Østbø, Marianne Reme, Gunnar «BloggUlf» Vigesdal, Tor Magnor Hetland, Figgjolegenden, som fortsatt er keepertrener og altmuligmann. Også han har A-kamper for SU, og han spilte også en juniorlandskamp da han var Ulf-spiller. Videre Arild Nilsen, og Bjørg Berland. Foto Gunnar Berland. 4000 pluss disse 8 = 4008 tilskuere!

Annonse:

Overgangsvinduet åpner snart. Hvem blir og hvem forsvinner, og hvem kommer?
At Fredrik Pålerud, etter noen meningsløse venstrebensskudd, fikk klaff med høyre og balanserte stillingen til pause, var også vi som hadde tatt turen veldig fornøyd med. Pålerud har hatt stigende form, men vender kanskje fortsatt alt for mye bakover på banen. Dersom det er beilere som vil ha han til eliteserien nå i sommer, så tror jeg BB kan gi han muligheten?

Leiespilleren Lars Erik Sødal, som taklet ballen til Pålerud før scoringen, er i Vikings søkelys. Kanskje de vil ha han tilbake nå? Jeg tror han har best av å bli for egen utvikling, og jeg tror vi får beholde han? Kanskje han bør gjøre som Ekeland gjorde, og skrive kontrakt med SU? Ekeland er nå igjen i samtaler med Viking, og tygger samtidig på et kontraktsforslag fra SU! Trener Bjarne Berntsen får vi nok også beholde? Jeg har forstått det slik at han ikke er forbundspresident i NFF Lise Klavenes sin foretrukne favoritt til å overta damelandslaget?

Omskolering fra venstre til høyre?
Jeg bare nevner at venstrebente Kenneth Sola med hell spilte høyre back for noen år siden. Hiim holder Alexander Stølås på benken, og en eventuell Pålerud-exit åpner høyresiden. Axel Kryger har kjøpt hus like ved «Gisken», og er kanskje på hjemvei fra Sogndal, men sannsynligvis ikke før til årsskiftet? Stølås har sporadisk blitt brukt på høyre flanke, med vekslende hell, men det er vel back han er, hvorfor ikke høyre back? Hans kvaliteter kan være bra og ha lengre tid på banen enn i de siste kampene? Lange kast, frispark-og cornerfot og andre dødballer? BB og kollektivet bestemmer!

Alternativt kan Hiim/Stølås, de to venstrebente, bekle venstresiden, og skyve Jostein Ekeland mer sentralt i banen. Dagens kaptein spiller ikke som en kaptein og potensiell elitespiller, synes undertegnede, som tror han kommer mer til sin rett sentralt, eller helt framme?

Landu fra start mot Start!
Christian Landu Landu var blant de 11 som startet, og klarte seg bra. At han også løsnet et skudd, som havnet på 17. rad, var muligens inspirert av Påleruds rett før pause? Han gjorde ellers jobben som BB visste han kunne forvente!

Sander Finjord Ringberg varierer mye, og møtte en vanskelig mann på sin side, raske Cameron Cresswell, som jobbet begge veier. Sander ble etter hvert erstattet av Jonas Brune Aune, som gjorde et godt innhopp. Savner «Bojan-inspirerte» finter fra begge disse raske spillerne i «en mot en»-situasjoner. Enkle oversteg, gjerne begge veier (ikke samtidig), må det kunne gå an å øve inn, med så mange timer ukentlig på på ØsterHus Arena? Hvor blir det av «skuddfintene»?

3 flotte 3-poengere avløses av hjemmetap mot Åsane?
Typisk Sandnes Ulf, eller? Nøkkelen må vel være å spille kynisk, og ikke tro at vi kan spille ut Åsane (eller andre lag)? Tidligere Sandnes Ulf-spiller Elias Ivesdal Aarsvoll kan havne i Åsane kombinert med studier fra høsten av, etter prøvespill i Bergen?

Hvordan kan vi få flere yngre tilskuere til Øster Hus Arena? I denne omgang kommer jeg ikke med forslag, men utfordrer de som leser denne blogg i å komme med gode forsalg. Vi har unge flinke, ambisiøse personer i administrasjonen i Cecilie Johannesen, Øystein Elvestad og Vetle Høivik som vil ha ideer fra leserne!
 

«BloggUlf»

Annonse fra Obos-ligaen: