928 dager uten tap - sist kom mot Sandnes Ulf

Søndagens mye omtalte kamp på Ågotnes inneholder en spesiell statistikk.

Annonse:
Statistikk og historie i fotball kan by på så mangt. Og i forbindelse med søndagens kamp mellom Nest-Sotra og Sandnes Ulf ligger en høyst uvanlig statistikk.

For søndagens motstander fra øya utenfor Bergen har en ytterst sjeldent god hjemmestatistikk. For i seriesammenheng er det per 5. april 2018 hele 928 dager siden sist Nest-Sotra tapte på Ågotnes gress.

20. september 2015

Paradoksalt nok var det nettopp Sandnes Ulf som var det siste laget som slo Nest-Sotra i serien, nærmere bestemt 3-2 den 20. september 2015. Etter det har Nest-Sotra spilt 29 seriekamper på Ågotnes gress uten å tape.

Nå skal det nevnes at Nest-Sotra kommer fra to sesonger på nivået under, nemlig i PostNord-ligaen, men hjemmestatistikken er uansett av den sterke sorten, noe Sandnes Ulf fikk merke da det ble 0-2-tap i cupen i fjor.

Blir det kamp?

Så er et annet spørsmål om kampen faktisk blir spilt, ettersom det har vært mye diskusjoner hvorvidt banen er spillbar på Ågotnes. Det ble først meldt i BA.no at kampen mest sannsynlig ville bli utsatt, men det er ønskelig både fra forbundet og Sandnes Ulfs side at kampen spilles på søndag.

Derfor jobbes det på spreng for å forsøke å få banen klar til søndag, og det vil tas en endelig avgjørelse f. Foreløpig forbereder Sandnes Ulf seg til en tøff bortekamp på søndag.

VIDEO: Slik så det ut sist Nest-Sotra tapte en seriekamp hjemme:


Annonse fra Obos-ligaen: