A-lagsspillerne på skolebesøk i regi av MITT Valg

De siste ukene har 6. trinn på ulike skoler i Sandnes fått besøk av våre A-lagsspillere. Når fotballheltene møter skoleelevene får de høre om viktige elementer som vennskap, respekt og hvor viktig der er å inkludere alle. Til syvende og sist handler om å ta gode og sunne VALG.

Annonse:

Spillerne våre blir hvert år kurset i MITT VALG! Deretter er det ut på skolebesøk og overføre teori til praksis og formidle det viktige budskapet til hundrevis av skolebarn.

De siste ukene har samtlige A-lagsspillere vært på skolebesøk på 6. trinn på Hana, Trones, Iglemyr, Sviland og Dysjaland skole.

PDR.png
Philip D. Refsland

- Å være en ambassadør for barn er en stor og viktig oppgave. Spillerne har gjennom artige og aktive skoletime hatt morsomme og lærerike aktiviteter sammen med skoleelevene, forteller administrativ konsulent i Sandnes Ulf, Philip D. Refsland.

- Dette har vi gjort siden 2012 i samarbeid med MITT VALG!-prosjektet finansiert av Lions-klubbene i sone 11, forteller han.

Bilde 1 Sviland skolebesøk.png
Bildet er fra skolebesøk på Sviland

- Spillerne skal være rollemodeller både på og utenfor banen, og vi jobber aktivt i bybildet for å formidle sunne budskap og bli bedre kjent og knytte bånd og relasjoner med skoleelever. 

Kjell Huseby og Ingvar Waage representerer Lions klubbene i områdene Sola/Tananger, Randaberg, Sandnes Riska, Sandnes Ganddal og Sandnes.

LIONS.png
LIONS i aksjon på en av våre hjemmekamper

– Bruk av MITT VALG, systematisk og over tid, styrker barns sosiale og emosjonelle kompetanse, og med dette kurset øver elevene på å bygge vennskap, håndtere følelser og tanker, forteller Waage og Huseby. 

mitt valg kurs.jpg
Før skolebesøkene har samtlige spillere blitt kurset i MITT Valg!-prosjektet

I tillegg lærer de om å sette grenser for seg selv, og respektere andres grenser, noe som er svært viktig forteller de.
– Det gir økt livsmestring og en god psykisk helse, sier Huseby og Waage entusiastisk!

Bilde 2 hana skolebesøk.jpg
Bildet fra skolebesøk på Hana Skole

Tusen takk for at vi fikk komme på besøk til skolene! 

Vil du lese mer om LIONS? Klikk her!

#JobbaJobbaJobba #Delerminnerforlivet

 

Annonse fra Obos-ligaen: