Ambisiøse Arturo

I dag skal dere få bli bedre kjent med en som jobber innenfor sport. Han har vært en del av klubben i tre år og stortrives på Øster Hus Arena.

Annonse:

Arturo Cleveland, først og fremst tusen takk for at du tok deg tid til en samtale. For de som ikke kjenner deg, kan du fortelle kort hvem du er? – Det er bare hyggelig å stille opp, smiler Cleveland, før han fortsetter. – Men for å svare på spørsmålet, jeg er en 35 år gammel mann som er bosatt på Storhaug i Stavanger. Jeg vil beskrive meg selv som veldig fotballinteressert og får med meg det meste innen fotball. Jeg er i tillegg så heldig å få lov å være trebarnsfar, så utenom fotballen går mye av tiden min naturlig nok til mine barn.

Du har jobbet i Sandnes Ulf nå i snart tre år. Fortell litt om hva du gjorde før du ble lyseblå og hvordan årene i Sandnes Ulf har vært så langt? – Ja, årene går fort, men før jeg startet mitt oppdrag i Sandnes Ulf jobbet jeg som lærer på Storhaug skole og var hovedtrener for Sola FK. Jeg lever og ånder for fotballen og har ambisjoner som trener. Når da Sandnes Ulf kom på banen var valget enkelt og jeg stortrives!

– Første året mitt var jeg leder for FFO og hovedtrener for Sandnes Ulf 2 som er vårt rekruttlag. I 2019 var jeg hovedtrener for rekruttlaget og bidrog inn mot Sandnes VGS for toppfotballinjen der. I 2020 har jeg fortsatt hatt hovedansvaret for vårt rekruttlag, men har fått være med i trenerteamet til A-laget, forteller en stolt Cleveland.

Hvilke ambisjoner har du med fotballen? Da tenker jeg ikke som spiller for den tiden er dessverre over for din del. – Haha, ja, jeg hadde mine drømmer som spiller engang i tiden, men prioriterte Taco og det sosiale livet, så noe toppspiller ble jeg ikke. Fra spøk til alvor, valg er noe vi står ovenfor hver eneste dag. Vi har stort fokus på å bevisstgjøre våre spillere på å ta de riktige valgene for å bli best mulig. Alle som spiller i vår eliteavdeling har talent for fotball. De som klarer å gjøre mest mulig riktig, oftest mulig, er ofte de som når lengst mulig. Jeg må bare tilføre at det gir meg masse energi å jobbe med spillere som virkelig ønsker å lykkes. De har vi mange av hos oss!

– Som trener er mine ambisjoner å få være trener på høyest mulig nivå i Norge. Det er mange trenere rundt omkring som ønsker det samme, så jeg må også som trener først og fremst jobbe knallhardt, være lærevillig og ta de riktige valgene i hverdagen for å nå toppen, avslutter en seriøs Cleveland.

Du kjenner jo klubben godt etter hvert, hva er beste med Sandnes Ulf? – Ja, man får mange opplevelser og inntrykk av å jobbe i en fotballklubb. Det beste med Sandnes Ulf er at jeg som trener har fått lov å jobbe veldig selvstendig med mine ideer. Vi som er trenere i utviklingsavdelingen har konkrete mål og metoder for hvordan vi skal jobbe. Samtidig legges det til rette for mye selvstendig arbeid. Setter også stor pris på kollegaene mine på Øster Hus Arena. Vi har stor takhøyde og mange fine fotballrelaterte diskusjoner. Øster Hus Arena er for øvrig en fantastisk arbeidsplass, sier Arturo mens han fester sitt blikk på tribunen inne på den nye storstuen.

Det nærmer seg jul Arturo, hvilke planer har du for høytiden? – Ja, det skal bli godt med en avkobling etter et spesielt år og en spesiell sesong. Dette året skal jeg feire jul med mine barn, mine foreldre og min søster. Det skal bli godt å være gjest og nyte tiden med det som tross alt er viktigst i livet, familien, avslutter treneren før han løper ned på banen for å gjennomføre en treningsøkt med noen av våre talenter.

Vi takker Arturo for en hyggelig prat og ser frem til å se noen utviklingsavdelingen jobber med på A-laget i fremtiden. 

Annonse fra Obos-ligaen: