Axel Kryger på besøk i gamle trakter

I morgen, søndag, er det endelig klart for ny hjemmekamp på Øster Hus Arena. På motsatt banehalvdel står Sogndal med en vassekte Sandnes-gutt i lagoppstillingen. Før denne sesongen valgte nemlig Axel Kryger å forlate moderklubben og prøve nye utfordringer. Vi tok en prat med Axel dagen før han vender «hjem» for å møte klubben i sitt hjerte.

Annonse:

Axel, morgendagens kamp blir helt sikkert spesiell for deg. Hvordan blir det å møte gamleklubben på Øster Hus Arena?
– Det blir veldig spesielt å møte klubben jeg har spilt for i alle år for første gang, men kjenner jeg gleder meg stort. Når vi møttes i Sogndal tidligere i år, (Sandnes Ulf vant 0-2)  fikk jeg ikke spilt grunnet skade. Det blir ekstra gøy å prøve ut den nye storstua, Øster Hus Arena.

Hvorfor forlot du Sandnes Ulf til fordel for Sogndal før årets sesong? Hele byen hadde jo ventet på at den nye stadion sto klar, og alt ligger jo til rette for en spennende fotballfremtid i Sandnes?
– Grunnen til at jeg valgte å skifte klubb hadde sammenheng av flere faktorer. Sogndal virket veldig interessert fra første dialog og jeg følte meg virkelig ønsket. Samtidig hadde jeg behov for en «ny» start i karrieren på et nytt sted og i et nytt lag. Totalpakken gjorde at jeg valgte å flytte på meg, og jeg angrer faktisk ikke på valget, forteller Kryger som har rukket å bli 23 år gammel.

kryger_jerv
Axel Kryger i aksjon mot Jerv på Sandnes stadion.

Hvordan tror du morgendagens kamp blir? 
– Jeg tror først og fremst det blir en god kamp. Det er to gode lag som ønsker og ikke minst trenger å vinne. Sandnes Ulf har vært gode hjemme i år, mens vi har slitt borte. Det kan fort bli en stillingskrig, men vi ønsker å vinne kampen gjennom å spille vårt eget spill og ha fokus på det vi er gode på. Det er klart at kampens betydning kan spille inn, men forhåpentligvis blir det en underholdene fotballkamp, tenker Sandnes-gauken.

Sandnes Ulf er jo klubben i ditt hjerte. Ser vi deg tilbake i den lyseblåe drakten i fremtiden? Axel trekker på smilebåndet før han blir litt mer seriøs.
– Det er ingen tvil om at Sandnes er min hjemby og at jeg er veldig glad i Sandnes Ulf. Jeg håper jo at jeg en dag kan løpe ut på Øster Hus Arena i den lyseblå drakten, men når det eventuelt skjer, er vanskelig å si. Akkurat nå stortrives jeg i Sogndal og skal gjøre alt jeg kan for at vi gjør det best mulig å komme oss opp til Eliteserien.

Til slutt Axel, er det noen spesielle vi bør se opp for på Sogndal i morgen?
– Dere bør se opp for hele laget. Styrken vår er det kollektive der alle drar i samme retning. Vi har en spillergruppe som pusher hverandre hver dag og ønsker hverandre suksess. Det gjør at forholdene er gode for utvikling både individuelt og som lag. Samtidig har vi enkeltspillere som har ekstremferdigheter og kan avgjøre kamper for oss på egenhånd. Nei, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til kamp i morgen, forteller en spent Axel Kryger til sandnesulf.no.

Vi ønsker Sogndal og Axel Kryger hjertelig velkommen til Øster Hus Arena. I morgen handler det for vår del om å «jobba jobba jobba», blø for drakten og krige! Da er sjansen stor for at alle poengene blir igjen i Sandnes.  

Annonse fra Obos-ligaen: