Bare nesten borte mot Åsane

Fredagens borteseier mot Stjørdals-Blink var lagets første på nesten ett år. Tirsdagens kamp mot Åsane på Myrdal stadion var ny sjanse til å sikre seg en borteskalp. Og det gikk nesten. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Vi er bra, men ikke fantastiske, det var heller ikke Åsane. Vi er to lag med vidt forskjellig spillestil, den som treffer best, vinner. I dag var ingen virkelig gode. Derfor er uavgjort greit, kunne Steffen Landro fortelle til Aftenbladet etter kampen. Da hadde strilen vært vitne til en underholdende kamp med fire mål. To til hvert av lagene.

De første 20 minuttene slet de lyseblå med å finne ut av hjemmelaget. De ble spilt lave. Allikevel lå de kompakt og forsvarte seg godt. Og akkurat da Sandnes Ulf var i ferd med å spille seg inn i kampen satte Didrik Fredriksen kampens første scoring. Han sendte Åsane opp i en ledelse som skulle vare i et drøyt minutt. Slurv i vertenes forsvar gjorde at Mathias Bringaker kunne plassere ballen forbi hjemmelagets målvakt. 

Bringaker var et konstant uromoment på topp. Sammen med Erlend Hustad la de press de oransjekledde og skapte flere farlige brudd. Få minutter før pause skulle dette gi uttelling i nok en scoring for strandabuen Bringaker. Han var tøff i duellen med Åsane-målvakt, fikk ballen forbi og ble deretter meid ned. Scoring ble det. Men utrolig nok ingen konsekvens for den hodeløse involveringen til hjemmekeeperen.

Det skal nevnes at hjemmelaget hadde vært farlig frempå et par ganger. Men en Aslak Falch i strålende form reddet laget sitt ved disse anledningene. 

– Alt stemte i dag, det gjør godt for selvtilliten. Jeg vet at jeg gjør en god jobb for laget ellers også, men det betyr en del å score, særlig siden jeg har misset noen gode sjanser, sa Mathias Bringaker til Aftenbladet etter kampslutt. Og hadde det ikke vært for at vi ikke bruker VAR-teknologi i eliteserien og OBOS-ligaen, hadde han nok kunnet feire sitt første hattrick i lyseblått. Assistentdommer var vel ivrig med flagget sitt og Bringakers tredje scoring ble annullert for offside.

Etter pause startet laget fra Sandnes godt, men det var ingen av lagene som fikk virkelig tak på kampen. Spillet bølget frem og tilbake, og det var ikke ufortjent at hjemmelaget utliknet til 2-2 etter 58 spilte minutter. 

– Vi hadde krefter og så spreke ut de siste 20 minuttene, to kjempesjanser på slutten hører med. Det gleder en trener, meldte Landro til Aftenbladet. Og nettopp den ene sjansen på hjørnespark var stor. Så stor at Sandnes Ulf nok skulle tatt med seg tre nye bortepoeng. Det ble med ett, men det er allikevel godkjent med fire poeng på to bortekamper. 

Søndag venter Jerv, og da med mulighet for hele 2000 tilskuere til stede. 


 

Annonse fra Obos-ligaen: