Bare nesten hjemme mot Skeid

Bare nesten slår ingen mann av hesten sier ordtaket. Etter en heller tam førsteomgang, fikk de lyseblå mer sving på spillet i andre. Der de i de to forrige hjemmekampene har gått av banen med 6-0, ble det ingen uttelling, 0-0 og dermed poengdeling. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Vi spilte med dårlig intensitet, fikk kanskje en reaksjon etter 6–0 mot Sogndal. I pausen ga vi hverandre beskjed om å skru på og klarte det, men lyktes ikke med avslutningene, kunne kaptein Jostein Ekeland fortelle til Stavanger Aftenblad etter kampen.
– Vi hadde trengt litt tur, medgir Ekeland som naturligvis er fornøyd med sju kamper på rad uten nederlag, fem med full pott.

Skeid kom på besøk til Øster Hus Arena med fornyet selvtillit etter seier mot Ranheim i forrige serierunde. De tok tidlig kommandoen i kampen og til tider så det ut som Oslo-laget var de som lå høyest på tabellen. Det ble likevel sjelden farlig foran Aslak Falch. Til det var Sandnes Ulf for godt organisert bak og stoppet det som kom av forsøk.

Hovedtrener Bjarne Berntsen var ikke fornøyd med innsatsen i første omgang, og var tydelig frustrert etter kampen i sitt intervju med Aftenbladet.
– Vi var passive, vi presset én og én, vi utnyttet ikke bakrommet. Vi reiste oss kraftig etter pause, fikk fart på ballen og økte intensiteten i presset. Vi hadde muligheter til å avgjøre, særlig Tommy Høiland, han er skuffet over seg selv, fortalte treneren.

Markus_Aanesland_Skeid_080822.jpg
Markus Aanesland fikk 30 minutter i debuten sin. Foto: Nanco Hoogstad.

Debut Aanesland og Kleppa
Der de lyseblå tidligere har vært skarpe foran mål, manglet den siste touchen eller de få centimetrene. Spesielt debutanten Markus Aanesland var nære ved et par anledninger etter at han kom inn med halvtimen igjen å spille. Nysigneringen fra Raufoss har hatt én trening sammen med sine nye lagkamerater og var innstilt på å gjøre et inntrykk fra første touch.
– Før den første fikk jeg en flott pasning av Jostein Ekeland og da var det bare å dra seg inn og skyte. Jeg trodde nesten den ville gå inn, men den snek seg ti centimetere utenfor. Det andre gikk via en spiller og traff tverrliggeren, sa Aanesland til Sandnesposten etter kampen.
Kantspilleren leverte en veldig god halvtime og virket spillesugen.
– Jeg er spillesugen og opptatt av å vise meg frem. Intensjonene er jo å spille kampene. Nå får jeg en ny treningsuke med laget før KFUM, fortsatte Aanesland til byens avis.

Herman_Kleppa_Skeid_080822.jpg
Herman Kleppa er tilbake i lyseblått og fikk sin debut på Øster Hus Arena. Foto: Nanco Hoogstad.

Herman Kleppa, som nylig ankom fra Mjøndalen, fikk sin andre debut i lyseblått. Han startet kampen på høyre back og gjorde sakene sine bra. Jostein Ekeland var også fornøyd med sine nye lagkamerater;
– Herman kjenner vi fra før, han er pasningsspiller og slår gode innlegg. Markus markerte seg med driblinger og avslutninger de minuttene han spilte. De vil bli bedre og bedre når vi får flere treninger sammen, sa Ekeland til Aftenbladet.

Neste hjemmekamp er søndag 21. august. Før den tid tar de lyseblå turen til hovedstanden for et møte med KFUM Oslo.


 

Annonse fra Obos-ligaen: