Berger sikret tre poeng minutter før full tid

Et kontant hodestøt fra forsvarsbautaen Espen Berger sørget for 2-1 seier og tre meget viktige poeng i oppgjøret mot Stjørdals-Blink. Seieren tar de lyseblå til en tiende plass på tabellen. (Foto: Nanco Hoogstad).

Spillemessig var første omgang en tafatt batalje på Øster Hus Arena. Selv om vi fikk servert to scoringer de første 45 minuttene var det ,er en stillingskrig med to balltrillende lag. Gjestene fra trøndelag ordnet ledelse etter 39 minutter. Sandnes Ulf målvakt, Sander Lønning, reddet frisparket fra gjestene, men hadde ingen mulighet til å stoppe returen.

Erland Hustad sørget for balanse i regnskapet da han satte inn straffe etter 44 spilte minutter. En godt tidspunkt å score sitt sjuende for sesongen, og hans andre denne uken.

Hustad prikker inn straffen. (Foto: Nanco Hoogstad).

– Jeg fikk en veldig bra respons på andre omgang. Vi var veldig tydelige i pausen på at dette ikke var godkjent på noen som helst måte. Det virka som om kampen mot Moss satt i beina. Vi møtte et lag som ikke spilte på onsdag og det virket som om det preget spillerne litt i starten, sa hovedtrener Bjarne Berntsen til Sandnesposten etter kampen.

Det var tydelig at pausepraten var av den rette sorten. I andre omgang var det stort sett bare ett lag på banen. De lyseblå dominerte banespillet og kom seg til flere gode sjanser. En god Blink-målvakt hindret både Hustad og Baidoo, i tillegg til at Effiom satte ballen til side for buret alene mot keeper.

Ekeland var toneangivende og spilte nok en god kamp for de lyseblå. (Foto: Nanco Hoogstad)

En god Ekeland ga kapteinsbindet til Espen Berger med sju minutter igjen på klokken. Ekeland, som hadde preget andre omgang, måtte ut med krampe. Om det var kapteinsbindet eller rett og slett bare ren og skjær vilje som gjorde utslaget skal være usagt. Fem minutter før full tid steg Berger opp på et hjørnespark. Et hode høyere enn alle andre på banen. Satte pannebrasken til og styre ballen i nettet. En meget fortjent scoring og ikke mindre enn Sandnes Ulf fortjente etter en god andre omgang.

Hustad ble nok snytt for et straffespark i andre omgang. (Foto: Nanco Hoogstad).

Seieren satte punktum for det som må karakteriseres som en meget god fotballuke for de som er glad i de lyseblå. Brakseier 7-1 mot Moss i cupen, avansement til semifinalen for G19 etter 3-1 seier borte mot Brann og tre poeng mot Stjørdals-Blink.