Bjarne Berntsen og de lyseblå er klare til et hektisk kampprogram

Landslagspausen er over og vi kan rette fokuset mot en spennende høstsesong. Det blir en travel periode for de lyseblå. Ikke mindre enn syv kamper skal spilles i perioden frem til og med 02. oktober. Bjarne Berntsen gleder seg til å spille om poeng igjen og er tydelig på hva som blir viktig i en periode med så mange kamper over en kort periode. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

Nå har vi hatt en periode uten kamper hvor vi har fått trent godt over tid. Spillerne er mentalt klare for et tøft kampprogram og gleder seg til å spille om poeng igjen, forteller Berntsen. 

Hva er status i troppen før Raufosskampen i morgen? 
– Fredrik Mani Pålerud og Artan Memedov er fortsatt skadet, men de nærmer seg tilbake på treningsfeltet. I tillegg må Michael Baidoo sone karantene . Ellers er det et par spillere som er usikre, så får vi se inn mot kamp hvem som er klare til å bidra. Samtidig er det en ypperlig mulighet for våre egne juniorspillere å vise seg frem. I morgen er blant annet Jonas Aune med i kamptroppen, sier Berntsen, før han fortsetter. – Vi skal uansett stille godt forberedt og med et sterkt lag. Det må vi også, for vi møter et godt hjemmelag med en innarbeidet spillestil. De har en offensiv holdning hvor de ønsker å styre kampene. Fokuset blir uansett oss selv og våre egne prestasjoner.

Hva blir viktig i den kommende perioden med hele syv kamper på tre uker?
– Først og fremst er det et ekstremt kampprogram vi skal inn i. Det blir lite tid til trening, og fokuset blir restitusjon og hvile mellom slagene. Det aller viktigste blir å ha flest mulig disponible spillere gjennom denne perioden. Vi blir helt nødt til å rullere på laget og bruke troppen. I tillegg er to av kampene på gress, noe vi også må ta hensyn til i vår planlegging. Når det er sagt er det å spille viktige fotballkamper det kjekkeste vi gjør. Vi gleder oss til en hektisk periode, avslutter Berntsen.

Annonse fra Obos-ligaen: