Bortdømt mot ligaleder

– Dommeren gir dem jo to mål, men jeg synes HamKam var bedre sett under ett. Vi spilte godt de 30 første minuttene, sier Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.

Det stemmer bra. Sandnes Ulf var meget bra de første 30 minuttene og både kunne og burde ledet med mer enn det ene målet. Så kom den første av situasjonene som ble meget omdiskutert i etterkant. – Dommeren sier jeg forsøker å dra av trøyen til spilleren, noe jeg ikke kan begripe. Det ser vi jo av bildene, ingen trøye som står ut, og dette er en feilaktig avgjørelse, sier Ståle Stålinho Sæthre til Eurosport i pausen. Det var heller ikke mange andre på hverken hjemme- eller bortelaget som forstod noe av dommeravgjørelsen.

Straffe ble det og 1-1 til pause. I andre omgang hadde HamKam fått ny energi av «gratis-målet». De tok over banespillet, men det var allikevel en ny, gedigen dommertabbe som skulle gi hjemmelaget nok et mål. Ved et hjørnespark ble ballen headet mot mål. Sander Lønning reddet avslutningen i samarbeid med Jostein Ekeland. Keeperen holdt hele hånden på ballen, som da lå på målstreken. Så kom en HamKam-spiller og først dyttet Ekeland, samtidig som han sparket ballen ut fra den kontrollerte hånden til Sander Lønning.

– Det mest irriterende er at dommeren er umulig å snakke med. Han tror han gjør alt rett, sier Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen. HamKam trener Kjetil Rekdal sier også etter kampen at han føler med Sandnes Ulf. – Vi skal ha respekt for det og skjønner at Sandnes Ulf der føler seg snytt, sier Rekdal til Eurosport.

Hjemmelaget økte til 3-1, men det er nok de to store dommertabbene som blir diskutert etter bortekampen på Briskeby.