Bortetap mot Lillestrøm

– Vi gjorde det lett for Lillestrøm før pause. De scorer på sine tre første sjanser, men det er enormt store sjanser, og det er vår skyld. Vi er ikke nær nok og tøffe nok, forklarte en skuffet Landro til Stavanger Aftenblad etter kampen. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Tap her er ikke galt i seg selv, men jeg er skuffet over prestasjonen. Vi hevet oss kraftig etter pause og hadde et par gigasjanser til å få vårt tredje mål. Men vi taper fortjent, innrømmet Landro ovenfor Aftenbladet.

OBOS-ligaens store formlag, Lillestrøm, hadde ikke tapt på 13 kamper. Ligaens beste lag bedyret Landro før kampen. Allikevel var det de lyseblå som yppet seg helt i begynnelsen av kampen. Og akkurat i det vi ser antydning til at Sandnes Ulf begynner å kontrollere kampen skjer det som ikke skal skje. Lillestrøm går opp i ledelsen. Etter en dødball. Da var det spilt snaue kvarteret. 

Bare minutter etter tar Södlund et frispark kjapt. Kent Håvard Eriksen går på løp bak LSK forsvaret, får ballen i nydelig posisjon, runder keeper og setter sitt tiende mål for sesongen. Balanse i regnskapet.

Det skulle dessverre ikke vare særlig lenge. Hjemmelaget var dødelig effektive og økte til både 2-1 og 3-1 og dét i løpet av et par minutter. Resten av omgangen kontrollerte kanarifuglene.

Etter pause ble det gjort to endringer. Ringberg og Södlund gikk ut, Sande og Kronberg kom inn. Men i det Sandnes Ulf skulle gjøre et tappert forsøk på å innhente 3-1 ledelsen, ble veien enda brattere. Lillestrøm satte enkelt inn 4-1 etter passivt forsvarspill hos de lyseblå.

Omgangen skulle vise seg å være mye bedre for Sandnes Ulf enn første. Pasningsspillet satt bedre. Høyere press. Mer agressivitet og bedre kombinasjonsspill. Reduseringen var av det flotte slaget. Landu-Landu satte sitt første for sesongen. Bortelaget var faktisk nærmere 4-3 og 4-4 enn Lillestrøm var å øke ledelsen ytterligere. Nunez Godoy hadde et par meget farlige sjanser. 

– Spiller vi som vi gjorde i første omgang mot Lillestrøm, taper vi for Strømmen. Spiller vi som gjorde etter pause, vinner vi, sa trener Steffen Landro til Aftenbladet etter Lillestrøm-kampen. Nå handler det kun om tre poeng hjemme på onsdag.


 

Annonse fra Obos-ligaen: