Brakseier 7-1 og videre til fjerde runde i cupen!

Moss var trukket som motstander i cupens tredje runde. Gårsdagens kamp på Melløs stadion var en av de beste kampene de lyseblå har spilt på lenge. Tempo på ballen, kombinasjonsspill, overganger, avslutninger, press-spill og ikke minst scoringer. Jobben var ikke gjort før det stod 7-1 til de lyseblå mot PostNord-laget som slo ut Fredrikstad i forrige runde. I går var det klasseforskjell mellom lagene. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Det ble veldig bra til slutt. Jeg er veldig fornøyd med at vi ikke begynte å stresse etter at Moss tok ledelsen på et litt unødvendig straffespark og at vi svarte fort. Vi hadde også stort fokus på å holde nullen i 2. omgang og hadde mange gode kombinasjoner offensivt, sa en tydelig fornøyd Bjarne Berntsen til Aftenbladet etter storseieren.

– Det var veldig kjekt å ha en kamp der vi også kunne slappe av litt mot slutten, vi har ikke akkurat vært kjent for det i serien. Men det aller kjekkeste er at vi er med videre i trekningen. Det er ikke mange ganger at Sandnes Ulf har vært med der tidligere, fortsatte Sandnes Ulf-treneren til Aftenbladet.

Kampen startet med en stor sjanse for Erlend Hustad. Fra åtte meter satte han ballen rett på Moss-målvakt. Etter det tok hjemmelaget føringen i kampen og fikk tildelt straffespark etter kvarteret spilt. Alle håp om en «cup-skrell» fra hjemmelagets supportere ble behørig begravet få minutter senere da Jostein Ekeland utliknet. Derfra og inn var det stort sett bare ett lag på banen.

Baidoo sendte de lyseblå i ledelsen minuttet etter Ekeland sin scoring. Så var det Mathias Bringaker med en nydelig heading. Siste mål før pause stod Erlend Hustad for. Med 4-1 til Sandnes Ulf var kampen i realiteten over. Moss kom til få sjanser og hadde lite å stille opp med mot hel-tente krigere fra Sandnes.

Andre omgang startet som første sluttet. Fullstendig kontroll fra gjestene i lyseblått. 5-1 fikset en frisk Maxwell Effoim, 6-1 var Ekelands andre for dagen. Effoim satte punktum for dagen med sin 7-1 scoring og Sandnes Ulf største seier siden 2013.

Resultatet reflekterte Sandnes Ulf sin dominans i kampen, og den kunne faktisk vært større med enda litt bedre effektivitet foran Moss sitt mål. Det sier litt.

En god opplevelse som spillerne tar med seg inn til hjemmekampen mot Stjørdals-Blink på lørdag.

Fjerde runde i cupen ble trukket i går kveld og vi møter Start på Øster Hus Arena 12 eller 13. mars.