15

- Det er på høy tid å skape historie i Sandnes

Og både midtstopper Jasmin Bogdanovic og hovedtrener Bengt Sæternes tror en historisk seier mot Viking kan være den nødvendige seieren for å snu den sportslige motgangen.

Annonse:
Statistikk er interessant, men er samtidig bare et speilbilde av historien. Jasmin Bogdanovic har spilt lokalderby foran opp mot 30.000 mennesker i Bosnia, og vet hvordan de kampene lever sitt eget liv.

Lokalderby har en egen atmosfære, og er nesten verdt en egen studie i seg selv. Lokalderbyer er ofte åsted for overraskelser, for vanvittige gledesscener, og ditto skuffelser.

Kjøp billetter til Sandnes Ulf - Viking her.

Midtstopper Jasmin Bogdanovic er en av de mest erfarne i Sandnes Ulf-laget, og bosnieren har fått oppleve hvordan det er å spille lokalderbyer foran 20.000-30.000 mennesker. Nå venter ikke fullt så mange mennesker på Sandnes stadion, men fellestrekk er likt: Kampen betyr utrolig mye for de tilskuerne som møter opp.

- Det har vært en stor opplevelse for meg å spille slike kamper tidligere, og jeg gleder meg til å oppleve den spenningen igjen. Selv om vi tapte mot dem i vår, så er jeg sterk i troen på at vi lærte av det smertefulle tapet, sier Bogdanovic.

Mener de lyseblå har gode seierssjanser

For også han vet at formen man er i, spiller liten rolle når det er 90 minutter i et lokaloppgjør som står på spill.

- Jeg tror vi har en god sjanse til å vinne den kampen, en kamp som kommer til å leve sitt eget liv. Vi må bare tro på egne kvaliteter, så vil vi vinne den kampen, og det vil utløse masse positiv energi.

- Hva tenker du om statistikken som sier at Sandnes Ulf aldri har slått Viking i en seriekamp etter 2. verdenskrig?

- Da er det på høy tid å bryte den, og skape historie i Sandnes med en seier, sier en offensiv Bogdanovic. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

<em>Bogdanovic skal ofre mye for å ta tre poeng mot Viking på lørdag.</em>
<em>Bogdanovic skal ofre mye for å ta tre poeng mot Viking på lørdag.</em>

- Vi må stå sammen

En seier mot Viking vil helt klart gi Sandnes Ulf-laget en real «selvtillitsboost». Og det er nettopp en seier den høyreiste midtstopperen tror er den beste medisinen for å snu den sportslige situasjonen.

I fjor lå Mjøndalen i tilsvarende situasjon, og vant plutselig ti kamper på rad, sneik seg opp på 3. plass og forbi Sandnes Ulf i den siste serierunden.

- I fotball er alt mulig. Vi trenger kun en god kamp for å få god selvtillit, og etterpå vil det bare balle på seg med positivt fortegn.

- Som fotballspiller vil du oppleve dårlige perioder. Vi har et godt lag, med et godt apparat rundt oss, og vi må bare stå sammen, og tro på at hardt arbeid og positivitet hjelper. Vi må bruke mentaliteten vår for alt det er verdt, mener han.

- Spiser meg opp innvendig

Bengt Sæternes har vært tydelig på at et lokalderby lever sitt eget liv, og at den ikke tar høyde for form. Derfor tror han ikke at det er automatikk i at en eventuell seier mot Viking vil sende Sandnes Ulf inn i en seiersrekke, men at det kan være den nødvendige «døråpneren» for å finne tilbake til seierssporet.

- Etter at Viking slo oss i vår, gikk jo de på fire strake tap etter det, så det er jo et vondt eksempel. Men en seier kan helt klart gi oss et løft, og det vil uansett gi et løft rundt klubben, rundt spillerne, og vil vise hva som bor i oss.

- Det trenger vi nå, men vi kommer ikke til å få noe gratis av Viking, sier Sæternes.

- Hvordan opplever du den sportslige situasjonen om dagen?

- Det spiser meg opp innvendig, det er frustrerende, og omtrent alle andre ord du kan bruke rundt det. Vi bruker det som motivasjon nå som vi står oppi det, og vi vet at vi skal klare å snu det.

Bedring i skadesituasjon

Sæternes peker på skadesituasjonen som en av hovedutfordringene denne sesongen, men er samtidig selvransakende rundt hvorfor det har vært så mange skader i år. Først og fremst mener han det handler om hvordan du håndterer situasjonen når først skadene oppstår.

- For enkeltspillere er det frustrerende å bli flyttet rundt på, og det knytter seg ofte en usikkerhet for noen spillere når de blir flyttet rundt på, noe som er helt naturlig. Du spiller på deg en trygghet når du kan være på den samme plassen, forklarer Egersunderen.

- Det gledelige til Viking-kampen vil være at vi har flere folk tilgjengelig, og ikke minst kommer det noen spillere som ikke har vært tilgjengelige før. Med tanke på situasjonen vi er i, så vil en seier bety alt for sesongens del. Det kan være da vi får ting på rett kjøl igjen.

Han håper Sandnes-publikummet gir spillerne det ekstra løftet mot Viking.

- Vi kan bruke hjemmebanen vår til noe positivt. Jeg håper det kommer mange Sandnes-folk som støtter laget sitt mot «byassene» fra Stavanger, for nå trenger vi virkelig at Sandnesgauken strømmer til kampen, avslutter Sæternes. 

Denne artikkelen sto først på trykk i Sandnes Ulfs kampavis som ble gitt ut som bilag i Sandnesposten tirsdag 21. august. Les hele avisa her.

Annonse fra Obos-ligaen: