Dette sier trenerne om opprykket til rekruttlaget

Mandag kunne rekruttlaget feire opprykk til 3. divisjon en serierunde før slutt, da de slo Vardeneset hele 7-1 på bortebane. Vi tok en prat med Arturo Cleveland og Sebastian Nilsen som har ledet rekruttlaget gjennom sesongen. (Foto: Sandnesposten).

Annonse:

Det var fantastiske gledesscener som utspant seg opprykket ble sikret forteller Cleveland;
– Stemningen mandag var fantastisk bra og det var en gjeng med glade spillere som satt i garderoben etter kampslutt. Gledelig var det også at A-lags spillerne som var med viste stor glede over opprykket. Musikken var på fullt volum og seiersbrølet ble sunget høyere enn noen gang i garderoben så det runget over hele Tasta. 

SU2_OPPRYKK1_21.jpeg
Fortjent feiring etter at opprykket var sikret borte mot Vardeneset. (Foto: Sandnesposten).

Hva er dere mest stolt over? 
– Vi er vel kanskje mest stolt over måten laget har vunnet kamper på. Spillet har vært meget bra og vi har scoret masse mål. Vi har 46 plussmål før siste serierunde, og det i en «halv» sesong. De unge spillerne skal ha stor honnør for modenheten de viser i spillet. Samtidig har A-lagsspillerne gått foran som gode eksempler og vist stor profesjonalitet, tilføyer Nilsen.
– I tillegg er vi ganske stolte av at guttene håndterte «presset» utover sesongen, og stod løpet fullt ut. Det vitner om karakter og mental styrke. Spesielt bortekampen mot Varhaug som ble vunnet litt heldig med en knapp 1-0 seier i en kamp hvor det som vanlig blåste til orkan og styrtregnet, forteller Cleveland. 
– Samtidig er vi litt overrasket over at vi har scoret så mange mål. Det er sterkt å ha 46 plussmål etter kun 12 kamper. Det viser at gjengen er samspilt og har hatt stor progresjon offensivt utover i sesongen, og vi synes flere spillere har stått frem i høst. Først og fremst er det laget og kollektivet som fortjener skryt, men vi kommer kanskje ikke utenom Artan Memedov som er en ung spiller født 13. desember i 2004. Han blir toppscorer med god margin og har bøttet inn mål i høst, legger han til.

SU2_OPPRYKK3_21.jpg
Nicolai Gjertsson og Maxwell Effoim mot Vardeneset. (Foto: Sandnesposten).

Hvordan ser dere på 3. divisjon som utviklingsarena neste år?
– Det å ha et rekruttlag i 3. divisjon er en utmerket arena for unge spillere å utvikle seg og vise seg fram i. Tøffe kamper hver uke, og flere veldig ambisiøse lag. De fleste kampene blir vist på nett, og derfor er de fleste lag godt forberedt på hva som møter dem. Vi gleder oss til å spille 3. divisjon, og vi regner med at spillerne er utrolig motivert for å trene hardere enn noensinne for å være klar for nye utfordringer i 2022, forteller Nilsen.

Hva blir fokuset i perioden fremover?
– Hovedfokuset i perioden nå blir å trene «riktig» i tiden før spillerne tar juleferie. Vi må kartlegge spillernes fysikk og kommer til å kjøre våre faste tester. Så blir det viktig å klargjøre spillerne fysisk, teknisk, taktisk og mentalt før de skal spille i 3. divisjon. Det blir veldig tøft og den utfordringen må vi være klar for. Det viktigste er at spillerne viser sult, hengivenhet, dedikasjon og er villige til å ofre mye for å bli best mulig, avslutter en motivert Cleveland.

Vi gratulerer guttene med opprykket og ser frem til spennende og tøffe kamper i 3. divisjon på Øster Hus Arena i 2022!

NB: Siste seriekamp for rekruttene er i morgen 26. november hjemme mot Vidar 2 kl. 19.00. Møt opp å gi rekruttene den hyllesten de fortjener etter en fantastisk sesong!

Annonse fra Obos-ligaen: