Endelig borteseier!

Endelig kunne de lyseblå slippe jubelen løs på bortebane. 2-1 seieren mot Stjørdals-Blink var fortjent og burde nok vært større. Allikevel var det bare én ting som var viktig etter kampen. Det var å bryte den fæle bortestatistikken. (Foto: Nanco Hoogstad).

– Det her var fantastisk. Forløsning for hele gjengen å vinne borte. Og så var det veldig viktig å ta tre poeng for å være med i toppen, slik vi har planer om, fortalte Hammer Berger til Trønder-Avisa etter kampslutt. – Dette var ekstremt deilig. Endelig greide vi det, følgte Horenus Tadesse opp.

Med hele fire trøndere på laget, så betydde kanskje kampen litt ekstra for Hammer Berger, Tadesse, Heggem og Øveraas Olsen. – Stjørdalingene har godt av å få litt juling iblant, he he. Det er litt rivalisering, sa Levanger-gutten Hammer Berger, til lokalavisen. – Jeg kjenner flere av dem som spiller, og unner dem alt godt. Men i dag var det viktig at vi fikk de tre poengene.

Det var hovedtrener Steffen Landro hjertens enig i: – Rett og slett deilig å vinne en bortekamp igjen. Jeg kan vel si at denne barrieren var god å bryte, nesten ett år uten borteseier gjør noe med alle, understreket en meget glad Sandnes Ulf-trener til Stavanger Aftenblad.

Kampen mot Stjørdals-Blink ble akkurat så tett som de Landro hadde sett for seg på forhånd. Med kraftpakken Lillebo tilbake på topp hos vertene, var det alltid en trussel for trønder-trioen bak hos Sandnes Ulf. Allikevel var det gjestene som åpnet med et pang. Knapt ett minutt var spilt da Mohr Jonsson fikk servert en umarkert Erlend Hustad. Han hadde få problemer med å sende de lyseblå opp i ledelsen. Hans femte for sesongen.

Sandnes Ulf hadde god kontroll på kampen etter målet, men traff ikke helt med presset og slapp til Blink utover i omgangen. Forsvaret ryddet likevel opp, godt hjulpet av kaptein Aslak Falch helt bakerst.

Like før pause fikk Stokke drømmetreff og utliknet ledelsen for hjemmelaget.

Andre omgang startet med høyt press fra Blink før de lyseblå fikk kampen over i sitt spor. Det endte med nok en scoring for Erlend Hustad, hans sjette. I tillegg fikk både Bringaker og Tadesse muligheter til å øke ledelsen. 2-1 var nok og tre bortepoeng i banken.

Allerede tirsdag venter ny bortekamp. Denne gang mot Åsane.