Engasjerte Eli; – Jeg fortsetter i minst 10 år til!

I dag skal dere får bli kjent en person som har betydd og betyr mye for Sandnes Ulf. I over 30 år har hun bidratt i forskjellige roller i klubben og fikk tidligere i år tildelt et fortjent æresmedlemskap.

Annonse:

Eli Nygaard, mange kjenner deg selvsagt etter 30 års engasjement i klubben, men for de som ikke kjenner deg, hvem er du?
– Utenom mitt engasjement i Sandnes Ulf, jobber jeg i Sandnes kommune og flyktningsenheten. Før det jobbet jeg innen IT og personal, også det i Sandnes kommune. Jeg har også verv i fotballkretsen, liker å reise og være med venner og familie, forteller Nygaard.

Vi spurte tilfeldige mennesker i klubben om de kunne beskrive deg Eli. Ord som sprudlende, positiv, arbeidsom, lojal, pliktoppfyllende og engasjert ble nevnt. Hva tenker du om det?
– Sa de det? Nå blir jeg både flau og glad. Jeg har jo fått mange venner i klubben etter 30 års engasjement, så det er hyggelig å høre at folk liker å jobbe med meg og setter pris på mitt bidrag. Jeg prøver alltid å stille opp og gjøre så godt jeg kan, og hvis det hjelper klubben, er ingenting bedre, sier ydmyk Eli Nygaard.

30 år i klubben, det er jo helt rått! Hvilke roller har du hatt alle disse årene?
– Hvor skal jeg begynne, sier Eli smilende, før hun går i tenkeboksen. Plutselig begynner vervene å falle ut av munnen på Eli. – Breddestyret, sekretær, ungdomsleder, daglig leder, arrangement, styreleder, turneringer og fotballskoler, materialforvalter og kioskansvarlig. Ja, det meste av de oppgavene som finnes i en fotballklubb, avslutter Eli andpusten.

Hva er det som gjør at man holder ut i en klubb i 30 år? 
– Nei si det, Sandnes Ulf har gitt meg så utrolig mye gjennom disse årene. Jeg er en sosial person og har fått mange venner og bekjente gjennom klubben. Drivkraften min er å se engasjementet hos de som er med i og rundt klubben, samt å være med å bidra slik at vi har et godt tilbud til barn og unge. Jeg er nok med om 10 år også, sier Nygaard med et smil om munnen.

Hva er ditt beste minne fra alle disse årene? 
– Off, det er et vanskelig spørsmål. Jeg har gode minner fra Dana cup, turneringer vi har arrangert og A-lags kamper for å nevne noen. Men om jeg må velge et minne må det være opprykket til Eliteserien og første hjemmekamp som var mot Viking. Da fikk jeg gåsehud og tårer i øynene. For meg er det slike øyeblikk som gjør det kjekt å jobbe timer med dugnad. Det er fantastisk å skape minner for livet sammen med klubben i sitt hjerte og alle de kjekke folkene i og rundt klubben, forteller en litt rørt Eli Nygaard. 

Hvordan opplevde du overgangen fra Sandnes Stadion til Øster Hus Arena?
– Nei, det var jo helt topp. Samtidig vet jeg hvor lang prosessen har vært for å få dette til, så flott å endelig være på plass. Nå gleder jeg meg bare til 2021 og forhåpentligvis fulle tribuner. Da kommer gåsehud og kanskje noen tårer til skal du se. 

Avslutningsvis, du fikk sammen med Pål Thornes æresmedlemskap i klubben tidligere i år. Hvordan opplevde du det?
– Nei, det var veldig overraskende, men jeg satt uendelig pris på det. Den samme kvelden satt jeg og tenkte gjennom de siste 30 årene i klubben, og konklusjonen ble at jeg ikke angrer et sekund på all tiden jeg har brukt på stadion. Mitt hjerte er lyseblått for evig og alltid.

Vi takker Eli for tiden og samtalen. Hun er i dag kioskansvarlig på Øster Hus Arena og medlem i styret i breddeavdelingen. Neste gang du ser henne, gi henne gjerne et klapp på skulderen for den innsatsen hun har gjort og gjør for klubben. Slike personer vokser ikke på trær. 

Vi ønsker dere alle en riktig god helg.

Annonse fra Obos-ligaen: