Erlend Hustad på plass i Sandnes

Erland Hustad tok turen fra Bergen lørdag for å signere papirene som binder han til Sandnes Ulf. Spissen kommer fra SK Brann på lån som strekker seg ut årets sesong med opsjon på kjøp.

Annonse:

– Vi får en kraftpakke uten like, gliser hovedtrener Steffen Landro. – Jeg hadde gleden av å ha Erlend  i troppen noen måneder i Nest-Sotra og det er en klassespiller som nå har kommet til byen, fortsetter Landro som dermed blir gjenforent med spissen.

Hustad, opprinnelig fra Molde, har vært i Brann siden 2019. Bergenserne fikk øynene opp for den høyreiste spissen etter en strålende spill for Notodden i 2018 og 2019. Her spilte Hustad 80 kamper og scoret 22 mål. I Brann har det blitt litt mindre spilletid, men han står allikevel oppført med 19 kamper og ett mål i fjorårets eliteserie for de helrøde. – Han puttet tre mål på fem kamper i Nest-Sotra . Jeg skal hjelpe han til å få ut det store potensialet han har, mener Landro. – Det er mye energi i spillet til Erlend, forteller han videre. – Han er 192 centimeter på sokkelesten, så han er selvsagt god på hodet. I tillegg har han stor arbeidskapasitet. Det blir utrolig kjekt å jobbe med Erlend igjen, sier en strålende fornøyd hovedtrener. – Ekstra kjekt er det jo også at han velger å komme til Sandnes Ulf og spill i OBOS-ligaen. Han hadde tilbud fra flere eliteserieklubber, så det forteller litt om at han har stor tro på prosjektet vårt og klubben, mener Landro.

Hustad_Landro_feb21
Erlend Hustad gjenforenes med Steffen Landro i Sandnes Ulf.

– Nå begynner dette laget virkelig å ta form, forteller daglig leder Tom Rune Espedal. – Men vi er ikke helt i mål enda. Vi ser for oss at det må et par spillere til inn før stallen er komplett. Angrepsmessig er det veldig bra nå. Det samme gjelder på midtbanen. Det er defensivt vi trenger litt bredere dekning, mener Espedal. – Det jobbes konkret med noen spennende spillere, men jeg vil ikke røpe noe mer riktig enda, smiler han lurt.

Om den aller siste rekrutteringen sier han følgende; – Erlend er 24 år og vil passe godt inn sammen med sine lagkamerater her i Sandnes Ulf. Han har en spillestil som passer godt med visjonen vår om «jobba, jobba, jobba» og jeg er ganske sikker på at han kommer til å bli en stor suksess i klubben. – Vi bygger et ungt lag og Erlend er en spiller som passer godt inn i strategien og planene våre.

Espedal har jobbet hardt for å få Erlend i lyseblått og skryter av Brann. – Vi har hatt en meget god dialog med Brann for å få på plass lånet av Hustad. Jeg vil rette en stor takk til Vibeke Johannesen og Kåre Ingebrigtsen, avslutter klubblederen.

Annonse fra Obos-ligaen: